Winnaar Rabobank Randmeren Samen Sterker Fonds bekend (filmpje)

Woensdagavond 25 november vond de finale plaats van het Rabobank Randmeren Samen Sterker Fonds bij het Hart van Holland in Nijkerk.

De Rabobank Randmeren stelde een totaalbedrag van € 50.000,- beschikbaar. Dit bedrag werd als onderstaand verdeeld over de vijf initiatieven:

  • Beste plan: € 22.500,-
  • Nummer twee: € 12.500,-
  • Overige drie: € 5.000,-
De gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten hebben een afgevaardigde van hun gemeente de initiatieven laten presenteren op het podium. De presentatie was in handen van Evert ten Napel.

Een deskundige vakjury bestaande uit de burgemeesters van de gemeenten en de algemeen directeur van Rabobank Randmeren konden aan de pitchers vragen stellen om zo nog beter te kunnen beoordelen welk initiatief er volgens de jury het best voor de dag kwam. De jury telde voor 50% voor de andere helft kon er tot dinsdagavond online en via facebook gestemd worden. 
 
 

De genomineerden waren:

Bunschoten: Spakenburg, een Levende Haven
Het initiatief bundelt de belangen van de haven, de werf en de botters met elkaar. Alleen door samenhang en samenwerking kunnen zij blijven bestaan en behoudt Bunschoten-Spakenburg een levende haven.

Ermelo: Klup 
Klup is een sociaal platform om mensen samen te brengen die op zoek zijn naar gezelschap. Op initiatief van het Rode Kruis Ermelo biedt Klup een app die deze mensen koppelt aan lokale partijen, op basis van locatie en interesses. Kluppers kunnen elkaar opzoeken en samen activiteiten ondernemen.

Harderwijk: De Diamant van Midden-Nederland
De Diamant is als samenwerkingsverband opgericht om de regionale economie te versterken om daarmee de vitaliteit van de regio te borgen. De bijdrage uit het Samen Sterker Fonds wordt besteed aan de InnovatieClass. De InnovatieClass is dé kans voor jongeren, ouders en ondernemers om elkaar te ontmoeten en te inspireren. Bij De Diamant staat innovatie en promotie hoog op de agenda. Vanuit Harderwijk verbinden we met ons innovatieplatform ideeën, start-ups, expertise en kapitaal.

Nijkerk: Lokaler
De Lokaler-app zorgt voor meer beleving in het centrum. De app houdt consumenten op de hoogte van actuele aanbiedingen en evenementen. Lokaler zorgt ervoor dat lokale ondernemers en de inwoners van de gemeente Nijkerk elkaar blijven vinden.

Putten: Stichting Present
Stichting Present legt met inzet van het platform Wehelpen.nl verbindingen tussen informele en formele zorg- en welzijnsorganisaties en particulieren om het omzien naar elkaar vanzelfsprekend te laten zijn. Daarmee geeft zij invulling aan de participatie samenleving en ondersteunt zij het thema leefbaarheid in zorg.

De winnaar van de avond was de gemeente Bunschoten met als initiatief Spakenburg, een Levende Haven


Rabobank Randmeren Samen Sterker Fonds 2015