Filosofiecursus ‘Op denkles’

Oud-filosofiedocent Kees Hellingman start deze woensdagavond (30 maart) met een nieuwe beginnerscursus filosofie ‘Op denkles’. 

In drie avonden introduceert Hellingman de cursisten in de wereld van de filosofie. Ditmaal aan de hand van het thema: ‘hebben we wel echt keuze vrijheid?’

‘Op denkles’ is de titel van een boek over filosofie, geschreven door Sebastien Valkenberg. De cursus ‘Op denkles’ kun je beschouwen als een cursus argumentatieleer. Welke argumenten voor een bepaalde stelling zijn geldig en welke niet, al lijken ze het wel? Slordig denkwerk noemt schrijver Sebastien Valkenberg ondeugdelijke argumentatie. Hij verzamelt in zijn boek een aantal voorbeelden. ‘Ieder heeft zijn eigen waarheid’ is er één van. Ook in de Zwarte-Piet-discussie treft men merkwaardige argumenten aan. En zo zijn er nog veel meer kwesties. Daar wil Hellingman in deze cursus naar kijken.

De cursus is op de woensdagavonden 23 en 30 maart en 6 april, telkens vanaf 20.00 uur in Centrum de Zin (hoek Verkeersweg-Stationslaan). De cursuskosten voor alle avonden samen bedragen € 30.