Filmhuis Harderwijk vertoont donderdag 21 januari de documentaire “David Bowie IS”

Een documentaire over de baanbrekende David Bowie tentoonstelling, gemaakt door het Victoria and Albert Museum uit Londen, nu nog tot 15 maart in het Groninger Museum te zien.

Door The Times omschreven als "stijlvol & schandalig" en door The Guardian als "een triomf", biedt de tentoonstelling een opmerkelijke collectie van foto's, kostuums en andere zeldzame bezittingen uit het archief van David Bowie.

De film neemt het publiek mee op een buitengewone reis door de David Bowie tentoonstelling met speciale gasten waaronder de legendarische ... Japanse modeontwerper Kansai Yamamoto, Pulp-frontman Jarvis Cocker en andere medewerkers, om zo de verhalen te ontdekken achter enkele van de belangrijkste objecten die Bowie’s artistieke carrière weerspiegelen. Voor degenen die de tentoonstelling bezocht hebben een aanrader, maar ook voor hen die dat (nog) niet hebben gedaan.  

De documentaire werd gefilmd in de nacht van de sluiting van de V&A tentoonstelling in Londen en is geregisseerd door Hamish Hamilton, de BAFTA-winnende regisseur van de Academy Awards en de regisseur van de openingsceremonie van de Olympische spelen in Londen 2012.

De Film wordt vertoond in de Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk
Kaarten: € 8,50 (deze ene keer, ook voor donateurs)
Zijn te bestellen via: www.filmhuisharderwijk.nl of per 1 uur voor voorstelling: 06-11473742
Indien niet uitverkocht zijn er voor aanvang ook kaarten verkrijgbaar aan de zaal. 

David Bowie in Filmhuis Harderwijk