Figuratieve kunst in de Catharinakapel

In de Catharinakapel kunt u van 13 mei tot en met 8 juli genieten van abstracte kunst. Dan exposeert de Almelose kunstenaar Lambert Oostrum zijn werk.   

"Het is als een reis. Ik maak gebruik van wat ik tegenkom en al spelende ontdek ik dingen en reis ik verder." Lambert Oostrum is geboren in 1955 te Schiedam.

Hij heeft z’n opleiding genoten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag om vervolgens in 1987 de Alfons Blomme Prijs te ontvangen. Hij schildert abstract. De materialen waar hij mee werkt zijn houtskool op papier, gemengde techniek, acryl en olieverf op linnen.

In 2012 ontvang Lambert de Herman Krikhaarprijs, een bekende kunstprijs in Almelo. In 2016 is hij genomineerd voor Artoverijssel. Hij schildert abstract en wordt graag geïnspireerd door het landschap. Zijn schilderijen beginnen vaak met een foto of een idee. Hij ziet een beeld en wil dit opnieuw ontdekken en scheppen. In het proces van schilderen zoekt hij naar manieren om deze beelden gestalte te geven. De keuze van de materialen en het soort drager spelen daarin een belangrijke rol.  Lambert woont en werkt in Almelo.

Openingstijden expositie

De expositie in de Catharinakapel is van 13 mei t/m 8 juli gratis te bezoeken. De expositie is geopend op donderdag en vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur en zaterdags van 11.00-12.30 uur. Zaterdag 13 en 20 mei en 3 en 17 juni is de expositie te bezoeken in combinatie met een koffieconcert. De expositie is op 8, 16 en 23 juni beperkt geopend in verband met huwelijken.