Fietspad Mheenlanden maakt Rondje Randmeren compleet

Fietsliefhebbers kunnen nu hun hart ophalen met een complete fietsroute rondom de Randmeren. 

Er ontbrak nog één schakel in deze fietsroute en dat was het deel tussen de Kleine Mheenweg naar de Ooster Mheenweg in Harderwijk. Nu dit tracé ook is opgeleverd, is de fietsroute langs de randmeren compleet.

Uitnodiging
Wij willen de officiële ingebruikname van het tracé bij Harderwijk - en daarmee de afronding van Rondje Randmeren - feestelijk vieren en nodigen u van harte uit dit samen met ons te doen. Maandag 13 juni vertrekt er vanuit het dorpshuis Hierden eenmalig een Randmeer Exprestrein naar de openingsplek waar een bijzondere picknickplek zal worden onthuld. De eerste 30 aanmelders kunnen meerijden naar de openingsplek met de Randmeer Expres.
 
Aanmelden
U kunt u aanmelden voor de Randmeer Exprestrein via [email protected]. Mocht u niet tot die 30 behoren dan nodigen we u uit op eigen gelegenheid naar de openingslocatie te komen. Alle aanmelders krijgen bericht. 

Beleef de Randmeren
De opening van het fietspad is tevens de start van de campagne ‘Rondje Randmeren’. Deze route van ongeveer 150 kilometer beslaat in totaal vijf provincies en voert langs de negen Randmeren tussen Almere en Kampen. 

De route kan op iedere plaats starten en uitgestippeld worden via de fietsknooppunten, Google Maps of een deel van de Lange afstandsroute Zuiderzeeroute. Het kenmerk van het Rondje Randmeren zijn de weidse uitzochten over het op het water en de grote variëteit aan steden, dorpen en natuur langs deze veelzijdige route. De route langs het water en door de bossen is bij uitstek geschikt om in een meerdaagse fietstocht te beleven. De overnachtingsplekken en horecavoorzieningen liggen op korte afstand van elkaar en onderweg zijn er veel aanvullende activiteiten.

De Hierdense Poort fietspad Rondje Randmeren