Fietsenkeuring op de Harderwijkse basisscholen

Door het mooie zomerweer kun je je slecht voorstellen dat het al herfst is en winter wordt. De dagen worden snel korter en het wordt vroeger donker. Valt uw fietsende kind goed op?

Veilig Verkeer Nederland wil u helpen om uw kind veilig over straat te laten fietsen. Hoe maakt u de fiets beter zichtbaar?

 
Tussen 26 september en 7 oktober komen de vrijwilligers van VVN bij de basisscholen om de fietsen te keuren. Werken de remmen, lichten, reflectoren en zitten de handvatten goed vast? Een goedgekeurde fiets krijgt de felbegeerde sticker "Deze fiets is oké" en elk kind ontvangt de ingevulde controlekaart. In het afgelopen jaar zijn 7 van de 10 fietsen goedgekeurd. De kinderen die een sticker konden plakken waren trots op hun fiets.

De wethouder reikt op 12 oktober een beker uit aan de leerlingen van de school met de best scorende fietsen.

 
Tijdens de fietskeuring kijkt VVN naar de veiligheid van de fietsen en of het rijwiel voldoet aan de wettelijke eisen. Veel aandacht is er voor de fietsverlichting en de reflectoren. De meest voorkomende gebreken zijn een niet-werkende lamp of het ontbreken van reflectoren. En juist die onderdelen zijn nodig om goed zichtbaar over straat te gaan. En juist die onderdelen kunnen de ouders van tevoren zelf in orde brengen.
 

Wat kunt u doen?

Vervang samen met uw kind de batterij of schroef een extra reflector aan het zadel of in een wiel. Op de website van VVN vindt u de controlepunten. U weet dan zeker dat uw kind zichtbaar is. Opvallende kleding draagt natuurlijk ook bij aan het verbeteren van de zichtbaarheid. 

Boonen Fietsen Harderwijk

Adresgegevens

Mecklenburglaan 2
3843 BP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412120

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info