Fietsenkeuring gaat dit jaar niet door

De fietsenkeuring in combinatie met het uitgestelde praktijkexamen door een team deskundige vrijwilligers van VVN afdeling Harderwijk/Hierden die gepland stond eind september / begin oktober gaat niet door.

Het bestuur van de VVN Afdeling Harderwijk/Hierden vindt het niet verantwoord haar vrijwilligers, mensen die overwegend in de risicogroep vallen, in te zetten voor deze activiteit.

De beperkende maatregelen op en rond de scholen maken het organiseren van de keuring en het praktijkexamen erg lastig en de kans dat deze vrijwilligers het virus op kunnen lopen is niet ondenkbeeldig.

Fietsers, jongeren, ouderen en nieuwe Nederlanders zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Vooral in het donker en tijdens mist en neerslag vallen slecht verlichte fietsen nauwelijks op.

De leerlingen zullen dit jaar zelf aan de slag moeten en zelf hun fiets moeten controleren. Instructies hoe ze dat moeten doen, is te vinden op youtube.

De leerlingen van groep 8 kunnen, als de beprekende maatregelen het mogelijk maken, in het voorjaar van 2021 alsnog het praktijkexamen van VVN afleggen samen met groep 7. Het theorie examen heeft groep 8, onder leiding van hun leerkracht afgelegd in groep 7 dit jaar in mei.

In voorgaande jaren werd 70% van de fietsen goedgekeurd. Het meest voorkomende euvel is defecte verlichting. Omdat ouders en leerlingen hier soms te gemakkelijk aan voorbij gaan is er de mogelijkheid om op vrijdag 25 september vanaf half twee bij één van de 7 fietsenmakers in Harderwijk gratis de defecte verlichting te laten herstellen.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) bevordert een veilige verkeersdeelname van alle verkeersdeelnemers met een extra accent op kwetsbare groepen. Enerzijds via bewustwording en gedragsverandering van verkeersdeelnemers. Anderzijds via beïnvloeding van de verkeersinfrastructuur en regelgeving. Het motto is: iedereen veilig over straat!

Boonen Fietsen Harderwijk

Adresgegevens

Mecklenburglaan 2
3843 BP Harderwijk

Telefoon

T. 0341-412120

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 8.30 - 18.00 uur
Wo 8.30 - 18.00 uur
Do 8.30 - 18.00 uur
Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.30 - 16.00 uur
Zo Gesloten
Meer info