Festival de Nieuwe Hanze

Festival de Nieuwe Hanze wordt gehouden in Harderwijk van donderdag 14 mei t/m zaterdag 16 mei en op zondag 17 mei is er nog een Hagenpreek.

Tijdens Festival de Nieuwe Hanze laat Hanzestad Harderwijk zien wat het in huis heeft op het gebied van de thema's historie, cultuur en handel. Kom in de molen, luister naar muziek, maak een stadswandeling of doe mee aan de kleedjesmarkt. Festival de Nieuwe Hanze is voor alle leeftijden!

Festival de Nieuwe Hanze is een feest rond heden en Hanzeverleden met activiteiten op verschillende locaties in de binnenstad. Het festival begint op 14 mei, Hemelvaartsdag, een dag waarop in Harderwijk alle winkels open zijn.

Festival de nieuw Hanze Harderwijk

foto's: Laura van der Linden

Muziek en kunst
Op de donderdag is er live muziek op de Markt van muziekgroep Ongeremd en u kunt het unieke Papieren Theater Festival beleven. Er worden (veelal in woonkamers op en rond de Vischmarkt) meer dan veertig voorstellingen gegeven.
Op vrijdag wordt in het Hortuspark de Kleedjesmarkt de Jonge Hanze gehouden en op zaterdag is hier een kunstmarkt, een open podium en om 21.00 uur wordt hier de Nederlandstalige komedie ‘Wonderbroeders' vertoond. Kleedjes en kussens meenemen en samen met vrienden en bekenden genieten van de film! Vlak daarvoor is er gelegenheid om in het Havenkwartier het havenconcert van de Boekaniers bij te wonen. Nog een muzikale aanrader: de Bluesroute op vrijdagavond met veel live muziek in de Harderwijker binnenstad.

Hanzeverleden
Wie meer wil weten over de mooie stad en haar (Hanze)verleden kan alle dagen gratis deelnemen aan een stadswandeling. Op zaterdag is er gelegenheid om mee te doen aan het allereerste Hulsink Arrangement (aanmelden noodzakelijk). Dit is een stadswandeling die eindigt in de molen met een presentatie over distilleerderij Hulsink. Startpunt voor alle wandelingen is het Stadsmuseum waar u de bijzondere tentoonstelling Rembrandt in zwart-wit kunt bewonderen.

En een Hanzefestival zonder inzet van Levende Historie Harderwijk bestaat natuurlijk niet. Op de Smeerpoortenbrink richten zij op vrijdag een zaterdag een historische markt in met onder andere een middeleeuwse goochelaar en historische kinderspelen.

Festival de Nieuwe Hanze wordt gehouden van donderdag 14 mei t/m zaterdag 16 mei en op zondag 17 mei is er nog een Hagenpreek. U bent van harte welkom in het Havenkwartier, op de Vischmarkt en in de Vischpoort, op de Smeepoortenbrink en in het Hortuspark. Kijk voor het volledige programma op www.festivaldenieuwehanze.nl.