Fertiliteitszorg St Jansdal bekroond

Paren met een kinderwens, en waarbij na een jaar onbeschermde gemeenschap geen zwangerschap is ontstaan, kunnen terecht op de polikliniek fertiliteit van ziekenhuis St Jansdal.

Deze poli heeft met trots de Freya Pluim ontvangen van de gelijknamige patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Toekenning van de Pluim wil zeggen dat de fertiliteitszorg voldoet aan hoge kwaliteitscriteria.

De fertiliteitspolikliniek is een aparte poli binnen de vakgroep gynaecologie en verloskunde. In het St Jansdal zijn twee fertiliteitsverpleegkundigen werkzaam; Sandra Aalbers en Annemiek Tinga. Zij zijn gespecialiseerd in vruchtbaarheidsonderzoeken en - behandelingen en begeleiden paren gedurende het hele fertiliteitstraject.

Sandra: “Ik vind het heel belangrijk om de patiënten een luisterend oor te bieden en veel uitleg te geven over onderzoeken en behandelingen. Het is voor paren vaak een onzeker en emotioneel beladen traject.” De fertiliteitsverpleegkundigen van het St Jansdal maken deel uit van een fertiliteitsteam, waartoe ook de gynaecologen en doktersassistenten behoren.
fertiliteitszorg ziekenhuis st jansdal polikliniek zwangerschap pluimen
De resultaten en de toegekende Pluimen worden verwerkt in de Monitor Fertiliteitszorg, een online tool die mensen helpt bij de keuze voor een kliniek. Het geeft een duidelijk overzicht van de fertiliteitszorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen is georganiseerd. Patiënten kunnen met deze informatie een bewuste keuze maken voor een kliniek. De toegekende Pluim geldt voor de periode 2016-2017.