Feestelijke opening muziekkoepel in Plantagepark

Op woensdagavond 11 september a.s om 19.00 uur openen wethouder Wonen en Ruimte Jeroen de Jong en architect Fred Kapelle de nieuwe muziekkoepel in het Plantagepark. Zij doen dat in bijzijn van wethouder Cultuur Gert Jan van Noort.

Muziektent Plantagepark Harderwijk

Sinds juni dit jaar is het Plantagepark verrijkt met een nieuwe muziekkoepel. Vroeger stond er een koepel op de plek waar nu een deel van het woonzorgcomplex Randmeer staat. Maar die is al een aantal jaren verdwenen.

Een oude wens gaat in vervulling
Het is de wens van het college om het park tussen de bekende zeeberen en Brasserie De Bank te verfraaien. “En de komst van deze nieuwe muziekkoepel is hiervan een mooi sluitstuk”, aldus wethouder Jeroen de Jong. “Je ziet dat het park al de nodige bezoekers trekt. Er komen festiviteiten en het is gewoon heerlijk om in dat park te zijn. En het leuke is dat het typische aspect het park doorgetrokken is naar het park Friesche Gracht. Met de muziekkoepel is er een podium in de stad bijgekomen. Dat podium wil ik aan de inwoners van de stad geven.”

Feestelijke opening net voor Blije Bietjesfestival
Het was even zoeken maar er komt een afzonderlijke onthulling voor dit nieuwe podium. Vlak voor het Blije Bietjesfestival. De feestelijke avond zal worden opgeluisterd door acts van Theaterwerkplaats Harderwijk. Er zijn muzikale bijdragen van Trio Aurora, bestaande uit voormalig inwoonster van Harderwijk en pianiste Erzsike Kövy met een fluitiste en fagotiste en van het ensemble Zeffireto. Uit Harderwijk komen verder het koor Afslag Harderwijk en de stadsdichter Henk Ruiter. Het programma eindigt om 21.00 uur.