Feestelijke Koningsspelen op vrijdag 22 april in Harderwijk

Op vrijdag 22 april vieren meer dan 2000 leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van 17 basisscholen de Koningsspelen. 

De spelen vinden voor de vierde keer plaats in Harderwijk op de sportboulevard aan de Parkweg. Tijdens de Koningsspelen staat samenspel en samen spelen, beleving, plezier, grenzen verleggen, sportiviteit en gezondheid centraal.

Samen Spelen is Koning
Het programma start met een zelf in te vullen programma op de basisscholen, bijvoorbeeld met een Koningsontbijt. Het middagprogramma is van 13.00 tot 15.00 uur waaraan vooraf een gezonde lunch wordt verzorgd door JOGG-Harderwijk (Jongeren Op Gezond Gewicht). Op deze sportdag maken kinderen kennis met verschillende sporten, zoals handbal, rugby, atletiek, korfbal, schermen en basketbal.

Het thema van dit jaar is ‘Samen Spelen = Koning’.

Spandoekactie
Vooraf aan de Koningsspelen hebben leerlingen per groep een spandoek gemaakt. Deze worden op de dag zelf op de hekken om het terrein gehangen. De groep met het mooiste spandoek ontvangt na afloop van de sport- en spelactiviteiten uit handen van wethouder Christianne van der Wal een prijs; een klassenuitje of een gaaf spel voor op het schoolplein.
 
Sportief Oranjefeest
Met het organiseren van de Koningsspelen worden kinderen ervan bewust gemaakt hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Vooral de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen zijn daarbij belangrijk. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied en worden jaarlijks door gemeenten georganiseerd.

Samenwerkende organisaties
De Koningsspelen zijn georganiseerd door de gemeente en worden mede mogelijk gemaakt door de medewerking en ondersteuning van Sportcentrum Iedema, Landstede Harderwijk, Sportcomplex de Sypel, JOGG-Harderwijk, Skippy-Rent, Sportcafé de Sypel, Rode Kruis Harderwijk, Estrado en Eurosound Music. Mede dankzij de leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Harderwijk van Het RSG Slingerbos | Levant, het Morgen College en Christelijk College Nassau Veluwe, verwachten wij dat deze sportdag een succes wordt. Andere deelnemende partijen zijn: Rabobank, Kidscorner ZieZo, Elgersma, Dolfinarium, Bowling Harderwijk, waarvoor ook bedankt!