Feestdag voor jubilerende collega Bessel de Weerd

Door Petronella van het Goor - Bijna dertig jaar geleden had Bessel de Weerd zijn eerste werkdag bij Den Herder Bedden. “Aan de Donkerstraat zaten we toen nog, waar nu Kruidvat zit”, zegt eigenaar Albert den Herder. Hij weet nog dat Bessel echt in het diepe werd gegooid.

“Zijn eerste werkdag was zaterdag 1 februari 1994. Een drukke dag altijd, de zaterdag. Hij verkocht meteen een waterbed, maar had geen idee hoe hij de order moest uitschrijven. ‘Albert, wat nu?’, vroeg hij. Dat vergeet ik nooit.”

Bessel is nog door zijn moeder aangenomen. Niet lang daarna nam Albert de zaak over. “We zijn ook van dezelfde leeftijd, gaan samen richting de eindstreep”, zegt hij lachend. Samen hebben ze veel beurzen bezocht en leuke dingen gedaan. Ook in de mindere jaren, heeft hij veel aan Bessel gehad. “In de financieel wat zwaardere jaren, was hij degene die steeds wel ideeën had en je daarin ook meenam.”

De afgelopen dertig jaar heeft hij aan Bessel altijd een hele goede collega gehad. “Hij is echt iemand op wie je terug kunt vallen. Als het nodig is, rijdt hij zo een dag mee op de wagen voor montage.” Bessel is echter op zijn best in de winkel. “Hij is op en top verkoper en adviseur. Hij heeft ook veel kennis, is echt een vakman. Het team leunt daarin wel op hem.” Om het jubileum te vieren, hebben ze een hele feestdag voor hem georganiseerd. “We hopen dat hij ervan geniet en ziet hoezeer we hem waarderen”, aldus Albert.

Bessel de Weerd den Herder Bedden

Den Herder Slapen Harderwijk

Adresgegevens

Deventerweg 7
3843 GA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-415363

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.00 uur
Wo 9.30 - 18.00 uur
Do 9.30 - 18.00 uur
Vr 9.30 - 21.00 uur
Za 9.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info