FC Horst speelt derby tegen VV Hierden

Aanstaande zaterdag 2 december staat er een prachtige derby op het programma op Sportpark de Adelaar. FC Horst ontvangt op het eigen sportpark VV Hierden. Het is de eerste derby voor FC Horst in deze competitie. De twee ploegen vinden we ver uit elkaar terug op de ranglijst. FC Horst is een van de vele middenmoters in de 2e klasse, waar Hierden de lijstaanvoerder is met slechts 3 verliespunten.

FC Horst speelde afgelopen zaterdag in IJsselmuiden een belangrijke wedstrijd tegen concurrent IJVV

Van tevoren werd een doelpuntrijk duel verwacht, gezien het aantal gevallen doelpunten bij tegenstander IJVV. Terugkijkend op de wedstrijd hebben de toeschouwers gekregen wat verwacht werd. De Horstenaren begonnen sterk en hadden de controle over de wedstrijd de gehele eerste helft. Na de 1-0 van Matijs Valstar en de 2-0 van Matijn Bleijenburg leek er niks aan de hand voor de ploeg van John Martens.

De tweede helft leek er een hele andere ploeg te staan en lukte het IJVV binnen een kwartier na rust om langszij te komen. FC Horst kreeg het voor elkaar om de rug te rechten en kwam in de 75e wederom door een goal van Matijs Valstar weer op voorsprong. De Horstenaren stonden weinig kansen meer toe na deze treffer en sleepte uiteindelijk de volle buit uit het vuur. Een hele belangrijke overwinning in de strijd om directe handhaving in de 2e klasse.

Hierden is de trotse koploper van de 2e klasse. Tot dusver won het al haar wedstrijden en ging het alleen met 2-3 tegen WVF. Met name de verdedigende statistieken zijn noemenswaardig. In de 9 gespeelde wedstrijden hoefde de Hierdense keeper pas 5 keer de bal uit het net te halen. Dit is mede het resultaat van de 5-mans achterhoede aan Hierdense kant.

Afgelopen zaterdag speelde Hierden op eigen veld tegen DOS Kampen. In de eerste helft kwam Hierden op achterstand, maar de roodwitten kunnen altijd terugvallen op een tweede helft, waar geen andere ploeg zo sterk in is. 15 van de 20 gemaakte doelpunten maakte Hierden in de tweede helft. Ook in de wedstrijd tegen DOS Kampen bleek dit de doorslag te geven. Geholpen door een tweede gele kaart van een speler van DOS Kampen boog Hierden de achterstand om in een 2-1 overwinning.

FC Horst en Hierden kennen een lange historie. Sinds jaar en dag spelen beide ploegen tegen elkaar in competitieverband. Afgelopen jaar speelde FC Horst 3 officiële duels tegen de Hierdenaren. In de beker verloor het met 1-2. In competitieverband won Hierden twee keer verdiend van de Horstenaren. In Hierden werd het 2-0 en op Sportpark de Adelaar viel het ruimer uit met een 1-5. Voor FC Horst een mooie kans zaterdag revanche te halen en een tik uit te delen aan de huidige lijstaanvoerder.

FC Horst en Hierden trappen aanstaande zaterdag om 14:30 af op Sportpark de Adelaar. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Stan Endeman. Kom zaterdag allemaal FC Horst supporten in dé derby van dit kalenderjaar! Tot zaterdag!


FC Horst 1
FC Horst 1 (Bron en foto FC Horst)