Fazantlaan klaagt over gevaarlijke oversteek ‘racebaan’ Ceintuurbaan

Door Harry Schipper – De bewoners van zeven woningen aan de Fazantlaan, een doodlopend straatje tussen de A28 en de Ceintuurbaan, blijven klagen over de gevaarlijke oversteek over de Ceintuurlaan.

Om ook maar ergens te komen, moeten de zeven gezinnen elke keer de Ceintuurbaan oversteken: in hun ogen ‘een racebaan’ waar automobilisten veel te hard rijden

Het liefst zien ze dat er een fiets en voetbad komt vanaf hun Fazantlaan naar de dichtbij gelegen Deventerweg. Dan hoeven ze niet meer over te steken voor bijvoorbeeld de dagelijkse boodschappen in winkelcentrum Tweelingstad.
 
De klachten hebben ook het raadslid Burak Özdemir van Harderwijk Anders bereikt. Hij is al veel langer bezig met de kwestie, maar dat had tot dusver geen effect. Nu heeft hij in een brief met schriftelijke vragen het college van B en W om opheldering gevraagd. Zo wil hij weten of het college wel ervan op de hoogte is dat de bewoners vinden dat er te hard wordt gereden op de Ceintuurbaan. En dat ze – ondanks de aanleg van verkeersmaatregelen zoals een verhoogde middenberm en verkeersdrempels – oversteken nog steeds ervaren als onveilig en lastig.
 
Özdemir wil dat het gemeentebestuur verdere maatregelen neemt, na overleg met de politie en de bewoners. Hij doet ook de suggestie van een fiets- en wandelpad aan de westkant van de Ceintuurbaan naar bijvoorbeeld de Deventerweg. En hij vraagt ook of het college bereid is om handhavend op te treden tegen hardrijders.