​Familiebedrijf Van Beekum Specerijen verhuist naar Harderwijk

Edwin, Chris en Arne van Beekhuizen runnen al enige tijd het familiebedrijf Van Beekum Specerijen, een producent en groothandel in Kruiden en Specerijen. Voorheen zat de kruidenspecialist gevestigd in Ermelo, maar onlangs hebben zij de stap genomen om met hun bedrijf naar Harderwijk te verhuizen. 

"Wij wonen alle drie in Harderwijk en Hierden, de binding met Harderwijk was zo sterk dat wij ons bedrijf hier ook wilden vestigen."

Edwin van Beekhuizen heeft samen met zijn vrouw jarenlang een slagerij gehad in Harderwijk. Vroeger kochten zij zelf kruiden in bij van Beekum. Toen van Beekum zijn bedrijf wilde gaan verkopen, vond Edwin het een leuke uitdaging om wat anders te gaan doen en zich te gaan specialiseren in kruiden. Edwin verhuisde Van Beekum Specerijen van Hilversum naar Hierden. "Op een gegeven moment heb ik een pand in Ermelo gevonden waar ik mijn bedrijf kon runnen", vertelt Edwin. "Ik leverde toen alleen nog kruiden aan groothandels, slagerijen en restaurants". Dit ging zo goed, dat Arne besloot om bij het bedrijf te komen werken. In het jaar 2017 sloot ook Chris aan bij van Beekum Specerijen.

'Toen de eerste order binnen kwam gingen we uit ons dak'
Chris en Arne kwamen met het idee om de kruiden in kleine potjes op de website te verkopen. "We hebben toen potjes gemaakt, gefotografeerd, en een webshop gebouwd. Toen na een maand de eerste order kwam gingen we uit ons dak. Het was zo bijzonder dat iemand online kruiden van ons wilde kopen", aldus Chris. Het systeem begon te lopen, de orders kwamen voorzichtig binnen en we begonnen te geloven in de kracht van de webshop. We deden toen nog alles met zijn drieën, van het maken van onze producten tot het inpakken. Het begon zo goed te lopen dat we personeel konden aannemen, en uiteindelijk groeiden we ook uit ons jasje in Ermelo".

(Tekst gaat verder onder de foto)

Van Beekum Specerijen

‘Trots dat ons bedrijf in Harderwijk is gevestigd’
Voor het uitzoeken van een nieuw pand was de plek logisch: "We vinden het leuk om in onze eigen stad gevestigd te zijn, vanuit deze centrale plek kunnen we onze landelijke klanten goed bedienen. Dit pand, gelegen aan de Nobelstraat 44 D, past echt bij wat we zochten. Meer ruimte was voor ons heel belangrijk, de productie moest omhoog en daarbij steeg de voorraad ook. Het unieke bij ons is dat wij een webshop zijn maar we maken al onze producten ook zelf. In veel gevallen ben je producent, of je bent de webshop en je koopt alles in. Elk product wat hier ligt, heeft een eigen recept, er zit een eigen etiket op, het is echt een eigen product wat helemaal zelf door ons is bedacht."

Toekomst Van Beekum Specerijen
Inmiddels werken er bij Van Beekum Specerijen twaalf mensen. Edwin is hoofd productie, Chris doet de marketing/sales en Arne bewaakt de kwaliteit. In het nieuwe pand in Harderwijk is er ruimte om nog meer te groeien: "We willen dé grootste online kruidenspecialist zijn en blijven. We zijn continu ons aan het ontwikkelen en kijken naar nieuwe kruidensoorten. Hier in Harderwijk hebben we ook echt de ruimte om ons te blijven ontwikkelen en we zijn dan ook erg blij dat we deze stap hebben gemaakt, vertelt Chris."

Bekijk hier de website van Van Beekum Specerijen.