Extra zwemles op woensdagmiddag moet wachttijden Sypel verkorten

Door Petronella van het Goor - De lange wachttijden voor zwemles in zwembad De Sypel zijn binnenkort verleden tijd. Extra personele bezetting en het terugdringen van het aantal uur recreatief zwemmen op de woensdagmiddag moet daarvoor gaan zorgen.

Een motie van de gemeenteraad, van februari 2019, gaf het college van burgemeester en wethouders de opdracht om de wachttijd die opliep tot zes maanden, terug te dringen naar maximaal drie maanden.

In een brief naar de gemeenteraad gaf het college aan dat er momenteel al van maandag tot en met zaterdag zwemlessen worden aangeboden, door twee lesgevers. De lestijden zijn gebaseerd op buitenschoolse uren en de beschikbare zwemruimte. Op dit moment zijn er 47 lesgroepen met tien kinderen per groep. Het merendeel zwemt voor diploma A en gemiddeld zit een leerling 14 maanden op zwemles.

Vooral de woensdag is populair, ouders die hun kind op de woensdagmiddag willen leren zwemmen, wachten gemiddeld zes maanden op een plekje. Op de overige dagen geldt een wachttijd van ongeveer drie maanden. “Op de woensdag is het zwembad een deel van de middag gereserveerd voor proef- en diplomazwemmen, een deel van de middag voor vrij recreatief zwemmen en aan het einde van de middag voor de zwemvereniging. Dit maakt de beschikbaarheid voor lesuren op woensdagmiddag beperkt”, aldus het college.

Het voorstel van het college is om twee extra groepen te starten op de woensdagmiddag per 1 september 2019. “Gezien de beperkte groep die nu gebruik maakt van het recreatieve zwemmen op woensdagmiddag, zal er voor gekozen worden een deel van deze uren in te zetten voor extra zwemlessen.”

Sportcomplex de Sypel Harderwijk

Adresgegevens

Parkweg 4
3842 AD Harderwijk

Telefoon

T. 0341-434434

Meer info