Extra informatieavond voor de leerlingen van groep 8 en hun ouders op 5 februari 2018 op Groevenbeek

Afgelopen week werd tijdens de open dag van de vmbo-afdeling van Christelijk College Groevenbeek het nieuwe onderwijsconcept Groevenbeek NEXT gepresenteerd. 

De belangstelling voor het gepersonaliseerd leren in het vmbo was groot. Leerlingen van groep 8 en hun ouders werden ontvangen in een groot lokaal dat speciaal was ingericht om hen de sfeer van het zelf ontdekkend leren te laten ervaren. 

De leerlingen kregen een opdracht waarbij ze met behulp van een iPad en een green screen zich in zelf gekozen achtergrond mochten ‘photoshoppen’. De ouders lieten zich ondertussen door de docenten van Groevenbeek NEXT bijpraten over de voordelen van NEXT.

Groevenbeek start komend schooljaar met deze nieuwe vorm van onderwijs. Het kenmerkende van NEXT is dat de leerling meer individuele vrijheid krijgt om op zoek te gaan naar leervragen die passen bij zijn of haar talenten.
  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik? 
  • Wat wil ik? 

Groevenbeek kiest voor deze vorm van gepersonaliseerd leren om de leerling goed voor te bereiden op een zelfstandige plaats in een complexe samenleving. De wereld waarin we leven verandert snel. Daardoor moeten we steeds nieuwe dingen blijven leren, ons leven lang. Daarom is het belangrijk dat de leerling ervaart dat leren leuk is. Het is ook belangrijk dat de leerling al doende leert welke manier van leren goed bij hem of haar past.

Maandag 5 februari (19.30 uur) is er nog een extra informatieavond voor de leerlingen van groep 8 en hun ouders. Directielid André Peter IJzerman verzorgt dan een presentatie voor de ouders. De leerlingen gaan met de NEXT-docenten aan een NEXT-project werken.