Expositie Out&Proud op de Veluwe

In oktober zijn er veel activiteiten in Harderwijk met betrekking tot de coming out dag. De aftrap van de roze week Coming Out is zaterdag 9 oktober met de aftrap bij Unitas van de sportverenigingen.
 

De expositie Out&Proud op de Veluwe staat vanaf 1 oktober in het Huis van de Stad Harderwijk, met prachtige portretten MET verhalen over “uit de kast komen” en hoe nu in t leven staan

Op 11 oktober is het (inter)nationale Coming Out Day, in Harderwijk en Hierden zal er voor aandacht worden besteedt aan deze dag. Coming Out Day, ook wel genoemd “uit de kast komen” is een dag waarop aandacht wordt besteed aan het moment waarop personen die zich identificeren als LHBTIQ+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer, aseksueel, panseksueel en andere seksuele voor- keuren en genderidentiteiten) openlijk voor hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of sekse uitkomen.

Om deze verhalen, die we Coming Out verhalen noemen, zichtbaar te maken is er een foto expositie gemaakt met de titel Out&Proud op de Veluwe. Deze tentoonstelling is ontwikkeld door Karin Huizendveld in samenwerking met gemeente Harderwijk en Village People. Het zijn verhalen over mensen die vertellen hoe het voor hen is geweest om uit te komen voor wie je echt bent en wilt zijn. Voor de meesten is dit een ingrijpende stap geweest, ook mede door de cultuur van de Veluwe. In de bibliotheek is de gehele maand oktober de foto expositie te bewonderen. Dus kom langs en lees de verhalen van uw mede- Harderwijkers en Hierdenaren.

Expositie Out and Proud op de Veluwe
Expositie Out and Proud op de Veluwe
(Foto Karin Huijzendveld)