Expositie en presentatie kunstboek 'De Schoonheid van Geometrie'

Zondagmiddag 8 juli wordt het kunstboek 'De Schoonheid van Geometrie' van beeldend kunstenaar Monica Maat uit Lelystad en dichter Michel Martinus uit Harderwijk gepresenteerd in het Stadsmuseum Harderwijk. 

Gelijktijdig vindt in het museum de opening plaats van een expositie met geometrische werken van Monica Maat, ook haar kunstfilm over de geometrie in haar werk is daar te zien. De opening van de expositie wordt verricht door kunsthistorica Sophie van Steenderen.

Het eerste exemplaar van het kunstboek zal die middag door de auteurs worden uitgereikt aan Corien van der Meulen, directeur van het Stadsmuseum Harderwijk. Michel Martinus zal enkele gedichten uit het boek voordragen en er is een muzikaal optreden van The Anido Guitar Duo, bestaande uit Annette Kruisbrink en Arlette Ruelens.

'De Schoonheid van Geometrie' geeft een beknopte en eenvoudige toelichting over geometrie en het geometrische werk van beeldend kunstenaar Monica Maat. Vanaf 1985 werkt zij in de traditie van de in 1917 opgerichte kunststroming De Stijl. De dichter Michel Martinus (pseudoniem van Joz Brummans), voormalig stadsdichter van Harderwijk, heeft op haar verzoek lyrische gedichten geschreven bij de afgebeelde geometrie die vanuit een heel andere invalshoek op originele wijze de geometrie benaderen. De beeldend kunstenaar en de dichter vullen elkaar aan en versterken elkaar. Het boek is door Monica Maat op artistieke wijze vormgegeven als een klein kunstwerk dat past bij de uiterlijke kenmerken van De Stijl.

Het boek, een uitgave van Uitgeverij Boekscout, is vanaf 8 juli ook verkrijgbaar in het Stadsmuseum Harderwijk. De expositie in het Stadsmuseum Harderwijk is te zien vanaf dinsdag 10 juli tot en met zondag 2 september 2018.