Everto krijgt nieuwe eigenaar

IJssalon Everto, al dertig jaar in handen van de familie Ten Hove, krijgt een nieuwe eigenaar. Evert en Janny ten Hove zijn de ijssalon eind jaren ’80 begonnen, achttien jaar geleden namen zoon Wim en zijn vrouw Annemieke de salon over. Voor veel Harderwijkers twee bekende, altijd vriendelijke gezichten van de stad. 

Everto blijft een ijssalon, maar krijgt een andere naam.

Op haar facebookpagina schrijft Annemieke: “Na meer dan dertig jaar krijgt Everto een nieuwe eigenaar en een andere naam. Er kwam een goede overnamekandidaat op ons pad en we hebben besloten om de ijszaak te verhuren. Een hele stap, maar dat geeft ons de mogelijkheid om een andere weg in te slaan. Wat we gaan doen? We zien wel wat er op ons pad komt en nemen de tijd!”

De vele reacties van de Harderwijkers op het bericht zijn hartverwarmend. Van ‘Jeemig, wat een nieuws. Een ijsje halen zal nooit meer hetzelfde zijn’, tot ‘jullie waren een icoon voor de binnenstad, waar wij mee opgegroeid zijn’ en  ‘als het blauwe smurfenijs maar blijft voor als we weer eens in Harderwijk zijn.’