Even voorstellen: Liza Dirksen

Een nieuw gezicht bij Harderwijkse Zaken! Wij stellen je voor aan Liza Dirksen (25). Geboren en getogen in Harderwijk, dochter van Gert Dirksen (docent Nederlands op het CCNV) en Liesbeth Noordman (ondernemer, runt het bloemenatelier Op Bestelling). Ze omschrijft zichzelf als sociaal, creatief, ontwikkelingsgericht en georganiseerd.

Liza heeft Vmbo-tl gedaan op het RSG Slingerbos, gevolgd door Marketing & Communicatie op Landstede. Daarna vertrok ze naar de grote stad Amsterdam, waar ze Hbo Communicatie studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam. De studie heeft ze afgemaakt, maar halverwege het eerste studiejaar, liet ze Amsterdam achter zich. “Ik miste Harderwijk te erg. Mijn vrienden en familie, maar zeker ook de stad. In Amsterdam bleek ik een echte Harderwijker te zijn.” Inmiddels woont ze, samen met haar vriend, alweer vier jaar in de wijk Drielanden.
 
Dit is de tweede ‘echte’ baan van Liza, maar gewerkt heeft ze altijd al. “Ik heb veel bijbaantjes gehad, tot mijn twintigste in verschillende winkels als verkoopmedewerker. Tijdens mijn hbo-studie ben ik wat gerichter op zoek gegaan naar werk dat aansloot bij mijn studie. Via een stage kwam ik bij Cultuurkust terecht.” Daar heeft ze zo’n 2,5 jaar, buiten drukke school- en stageperiodes, gewerkt als marketingmedewerker. Haar afstudeerproject deed ze voor Stad als Podium. “Ik heb onderzocht hoe SAP haar communicatiemiddelen het best kan inzetten om een jongere doelgroep aan te spreken.” Na haar studie werkte ze als marketingmedewerker bij Havo b.v. in Ermelo. “Maar omdat ik zelf in Harderwijk woon en door de klik die ik heb met de stad, leek het me heel leuk om meer met die ‘klik’ te doen.”
Ze kende en volgde het platform Harderwijkse Zaken en toen ze de vacature zag, solliciteerde ze meteen. “Tijdens het eerste sollicitatiegesprek klikte het meteen, ik zag mezelf er al helemaal werken.”
 
Wat ze er van verwacht? “Ik heb al ervaring met marketingwerkzaamheden, maar interviewen voor de camera was voor mij compleet nieuw. Ik vind het altijd leuk om mezelf te blijven ontwikkelen en daarom zie ik het ook als een leuke uitdaging om met film aan de slag te gaan.” Haar doel voor de komende tijd is het videoplatform Veluwe Zaken TV meer onder de aandacht te brengen. “Ook zijn we bezig met het bekender maken van Ermelose Zaken. Genoeg te doen dus!”