Even voorstellen: Lex Schuijl

Harderwijkse Zaken heeft versterking van het team gevonden in reporter Lex Schuijl. Hij gaat voor ons op pad om leuke berichten te schrijven en het nieuws op te pakken. Dus mocht u iets te melden hebben? Schroom niet en laat het ons gerust weten

Even voorstellen!

In 1966 ben ik als beroepsmilitair begonnen bij de Veldartillerie. De laatste 7 jaar heb ik bij 101 Militaire Inlichtingen Peloton in Ede gewerkt. In deze periode heb ik de studies ‘Internationale Politieke Betrekking’ en Cultuurwetenschappen gevolgd.  

In 1995 werd ik als groepscommandant van een Mortieropsporingsradareenheid namens de VN en NAVO naar het voormalig Joegoslavië uitgezonden. In dat door etnische strijd verscheurde land, heb ik zeven maanden deel uit gemaakt aan de uitvoering van het Dayton-vredesakkoord. In 2002 werd ik naar Macedonië uitgezonden als onderdeel van de Task Force Fox. Hier nam ik deel aan het monitoren en waarborgen van de veiligheidssituatie vóór, tijdens en na de verkiezingen.

In 2003 heb ik met eervol ontslag afscheid genomen van de Militaire Dienst.

Na mijn pensionering heb ik een historisch naslagwerk geschreven over de geschiedenis van een Inlichtingencompagnie. Sinds 2006 ben ik als eindredacteur van het wijkblad ‘De Hoorschelp’ van Wijkvereniging Drielanden in Harderwijk verbonden. Tenslotte werk ik inmiddels meer dan tien jaar met veel plezier als freelance journalist bij de Harderwijker Courant, waar ik voor een groot deel de redactionele artikelen aanlever.

Natuurlijk doet het mij veel genoegen om ook mijn bijdrage te mogen leveren aan het Vittepraetje van de historische vereniging Herderewich.

Tenslotte is het ook fantastisch om mijn medewerking te mogen leveren aan Harderwijkse Zaken.

Ik ben gehuwd met Yvonne en we wonen met heel veel plezier in Drielanden. 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info