Ervaren vuurvreter Gert Kruys naar VVOG

VVOG heeft een akkoord bereikt met Gert Kruys (62). De ervaren oefenmeester zal komend seizoen de A-selectie van VVOG gaan leiden. 

Kruys is beslist geen onbekende in het Nederlandse voetbal, hij speelde namelijk lange tijd voor FC Utrecht (9 seizoenen) en RKC

Na zijn loopbaan als speler ging hij als trainer aan de slag. Lange tijd had hij clubs als Cambuur, Den Bosch, De Graafschap, Dordrecht en Volendam onder zijn hoede. In totaal coachte hij ruim 500 wedstrijden bij BVO’s. Met de Bosschenaren werd hij in 2004 kampioen in de Eerste Divisie.

Ook in het amateurvoetbal heeft Kruys zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Met USV Holland werd hij amateurkampioen van Nederland, en daarnaast trainde hij ook clubs als Ijsselmeervogels (2013 en 2020), De Treffers (2022) en DOVO (2016 tm 2019). Vanuit zijn tijd bij DOVO kent hij VVOG ook goed, want diverse keren kruisde hij de degens met de groen-witten. Ook komt hij bij VVOG weer een oude bekende tegen, want onder zijn hoede kwam Joshua Patrick in het seizoen 18/19 bij DOVO maar liefst tot 36 competitietreffers.

Gert Kruys over zijn stap naar VVOG: “VVOG is een van de clubs die nog op mijn wensenlijstje stond. Met DOVO heb ik regelmatig op de Strokel gespeeld en dat waren altijd boeiende duels. Ik heb zin in deze uitdaging en heb de ambitie om met VVOG weer hogerop te komen. Ik sta bekend als een veeleisende trainer, maar ik geef daar ook veel betrokkenheid en passie voor terug.”

Kruys combineert zijn trainerschap met een commerciële functie bij FC Utrecht en het geven van voetbalclinics voor de Voetbal Experience van de Domstedelingen. Bestuur en technische commissie zijn blij met de komst van Kruys: “Gert staat voor vuur, gedurfd voetbal, het smeden van een groep en het maximale eruit halen. Hij geeft veel, maar verwacht daar ook veel inzet, energie en passie van de groep voor terug.”

Bron VVOG