Ervaren coach Anja van der Pol begeleidt mensen in een kwetsbare periode

Ingrijpende gebeurtenissen, in werk of privé, zoals burn-out, angst, agressie, verlies van relatie, werk, zelfvertrouwen zetten je leven op de kop. 

Praktijk "Oh, zit het zo" van Anja van der Pol begeleidt mensen in een kwetsbare periode zodat zij sterker, wijzer en krachtiger uit deze narigheid komen en weer volop vooruit kunnen!

Juist ook in een werkomgeving is dit een mooi gegeven. Na een ingewikkelde periode waarin een werknemer minder goed gefunctioneerd heeft kan hij/zij weer volledig terugkomen. Met extra kennis, vaardigheden en levenservaring. De werknemer blijft niet kwetsbaar maar is gegroeid, sterker en wijzer geworden!

Volgens Anja kun je een moeilijke periode in je leven gebruiken om te groeien. 
In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei. Het woord ‘Trauma’ kan je op het verkeerde been zetten. Een gebeurtenis die een intens gevoel van machteloosheid oproept bij de persoon in kwestie kunnen we traumatisch noemen. Het leven staat op de kop. De gebeurtenis kan eenmalig zijn (een scheiding, een agressief incident, een ernstig ongeval, plotseling overlijden) maar kan ook een langere tijd duren (bijv. pesten, overbelasting of  burn-out).

Een trauma hoeft niet altijd een “groot” issue te zijn. Het verschilt per persoon en situatie wat als trauma ervaren wordt. Zo kan voor de één een scheiding een traumatische ervaring zijn, terwijl de ander het als een opluchting en een nieuwe kans ervaart. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven compleet op de kop zetten. Soms denken mensen dat je na een crisis altijd wat kwetsbaar blijft. En als je dat vaak genoeg hoort, geloof je het zelf. Maar een crisis kan je leven uiteindelijk ook in positieve zin compleet veranderen!

Een kleine groep mensen ontwikkelt een PTSS na een traumatische ervaring. PTSS is een bekende term. Maar dat je ook “groeien“ kunt door een nare of traumatische ervaring en dat daar een wetenschappelijke term voor is is minder bekend.

Hoe fijn is het als je na een ingewikkelde periode kunt zeggen dat je steviger in je schoenen staat, je meer genieten kunt, je jezelf kunt zijn? Dat je ontspannen naar je werk gaat en goede resultaten levert?  Dat je je kwaliteiten in kunt zetten wanneer jij dat wil?

Het is niet gezegd dat je restklachten over houdt na een crisis en je kunt uitkomen op je conditie en functioneren van voorheen. Sterker nog: je kunt zelfs groeien, krachtiger en wijzer worden. Dit gegeven is het  uitgangspunt voor de coaching van Anja. “Oh zit het zo!”

Natuurlijk staat jouw verhaal voorop. Je worstelt ergens mee. En dat zal een moeizaam, soms ingewikkeld proces zijn. Jouw verhaal krijgt aandacht. Wandelend kijkt ze naar wat er speelt, wat je bereiken wil en hoe je dat gaat doen. Wat is het mooi om uiteindelijk hierdoor meer zelfvertrouwen, kracht en wijsheid te ontwikkelen.

Je gaat niet meer terug naar hoe het hiervoor was – dat is onmogelijk én onwenselijk. Je zoekt en vindt een nieuwe weg waardoor je uiteindelijk sterker in je schoenen staat!

Oh, zit het zo!
Veldkamp 31
3843 BG Harderwijk
06-37479454
www.ohzithetzo.nl
[email protected]

Oh zit dat zo Anja van der Pol Harderwijk