Ernstige schade door zwaar vuurwerk of explosief in trappenhuis

Aan de Korte Haeg in Ermelo is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstige schade ontstaan na het afgaan van een explosief of zwaar vuurwerk in het trappenhuis van twee woningen.

Volgens getuigen ging er een ruzie op straat aan vooraf

Rond 2.37 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een woningbrand. Bij aankomst was er enige paniek onder de bewoners van de portiekwoningen maar bleek niemand gewond.

Beide voordeuren bleken volledig ontzet en alle ruiten van het trapportaal waren gesneuveld. Nadat de brandweer de woningen had gecontroleerd heeft de politie het overgenomen en er een PD van gemaakt.

De politie heeft twee fietsen en enkele stukjes plastic veiliggesteld. De recherche zal in de loop van de dag verder onderzoek in het trapportaal doen.

Door de zware explosie waren veel buurtbewoners wakker geworden en stonden op straat toe te kijken. De politie heeft op straat meerdere getuigen gehoord en vraagt of buurtbewoners met een camera mogelijk iets te zien is wat er tussen 02.00 en 02.45 uur afgespeeld heeft, contact op te nemen met de politie.

Zwaar vuurwerk Korte Haeg Ermelo
(Foto Donkersgoed Multimedia)