Ermelo Centraal wint hoofdprijs Rabobank Samen Sterker Fonds 2016

Op 30 november vond de finaleavond van het Samen Sterker Fonds plaats. Vijf lokale initiatieven die het welzijn en de welvaart in de regio versterken, streden in een spannende finale om de hoofdprijs van € 22.500,-. 

Ermelo Centraal werd de grote winnaar van de Samen Sterker Fonds Award 2016.

Een spannende eindstrijd
In een volle theaterzaal in het Nijkerkse Hart van Holland streden vijf bijzondere initiatieven tegen elkaar. Brasserie De Haven uit Bunschoten, Ermelo Centraal, Endura uit Harderwijk, Platform Binnenstad Nijkerk en OnuitPutte(n)lijk Duurzaam uit Putten probeerden met een korte pitch de vakjury te overtuigen van hun toegevoegde waarde aan de regio. In de jury zaten de burgemeesters van de vijf gemeentes en de directeur van Rabobank Randmeren, Hans van de Guchte.
In de laatste minuten waren er nog twee kanshebbers over: Bunschoten-Spakenburg en Ermelo.

De jury, die de helft van de uitslag bepaalde, had het laatste woord en bepaalde uiteindelijk de einduitslag. Ermelo Centraal werd de grote winnaar van de avond.


Over Ermelo Centraal
Het plan van Ermelo Centraal is om het NS-station en de directe stationsomgeving om te vormen tot een dynamische plek waar werken, leren, reizen en recreëren samenkomen. Hartger van Diest had een pakkende pitch.

Hij vertelde hoe het Ermelose initiatief bouwt aan een inclusieve samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig deelnemer zijn.

Daarmee toont Ermelo Centraal de synergie die ontstaat wanneer lokale ondernemers en zorginstellingen de handen ineenslaan.

De winnaars
Niet alleen Ermelo Centraal viel in de prijzen. Ook de andere finalisten ontvingen een mooi bedrag om hun initiatief verder op te bouwen:
  1. Ermelo: Ermelo Centraal | € 22.500,-
  2. Bunschoten: Brasserie ‘De Haven’ | € 12.500,-
  3. Nijkerk: Platform Binnenstad Nijkerk | € 5.000,-
  4. Harderwijk: Endura| € 5.000,-
  5. Putten: Onuitputte(n)lijk Duurzaam | € 5.000,-

Groot draagvlak in de samenleving
De afgelopen weken streden de finalisten al op Facebook en in een online stemronde. Want ook het aantal likes op Facebook en de stemmen van Rabobankleden waren bepalend voor de uitslag. En tijdens de finaleavond beoordeelde het aanwezige publiek iedere pitch via een speciale app.

Met ruim 3400 pagina-likes en boven de 4500 online stemmen kunnen we stellen dat er een groot draagvlak is voor deze initiatieven en de samenleving hen een warm hart toedraagt.


Wij zijn op zoek naar nieuwe initiatieven voor de volgende editie!
Voor de volgende editie van het Samen Sterker Fonds is Rabobank Randmeren op zoek naar nieuwe initiatieven. Initiatieven die een impuls geven aan de economie, de duurzaamheid en/of de leefbaarheid (wonen of zorg) in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten. Hierbij is het belangrijk dat de initiatieven tot stand komen door, of leiden tot samenwerking tussen meerdere partijen.

Meer weten?

Stuur een mail naar: [email protected]