Sneltest Harderwijk nu open, maak je afspraak!

​Medewerkers van bedrijven en particulieren kunnen vanaf zaterdag 7 november zich laten testen op corona in de nieuwe snelteststraat aan de Krommekamp 3 in Harderwijk. “Binnen 15 minuten is de uitslag al bekend”, aldus Xander Schurink van het bedrijf Hestia.

Hestia gaat de sneltesten mogelijk maken, in samenwerking met een aantal Harderwijkse ondernemers.

Hesita levert testen, materiaal en BIG-geregistreerd personeel wat de testen gaat afnemen.
 
Online registreren
Via de website sneltestharderwijk.nl kunnen zowel particulieren als bedrijven zich aanmelden voor de corona sneltest. Bedrijven kunnen, tegen betaling van een abonnementsbedrag met maandelijkse facturering, een account aanmaken voor hun personeel. Er wordt op deze manier een persoonlijk dossier opgebouwd. Dit is geheel in overeenstemming met de AVG-wetgeving. Bedrijven met een abonnement kunnen hun medewerkers gelijk laten testen, voor hun zijn tijdsvakken gereserveerd en kunnen dezelfde dag al bij de snelteststraat terecht.
 
Uitgebreide intake
Xander Schurink geeft uitleg over de procedure van de sneltesten: “Wij hebben een standaard methode die we op elke locatie in Nederland uitvoeren. Wij werken met een vier-stappenplan voor de test, wat begint met een online vragenlijst. Daarna volgen twee testen. Dit wordt gedaan met een wattenstaafje en een vingerprikje. Met een combinatie van de test met het wattenstaafje en de vingerprik kunnen wij nauwkeurig zien in welk stadium de besmetting zich bevindt.
 
Nadat de testen zijn afgenomen gaan we naar stap drie. Degene die jou getest heeft, doet een medische uitvraag en een fysieke observatie. In een gesprek van 10 minuten worden er vragen aan je gesteld om te achterhalen dat het beeld wat je zelf hebt geschetst in de online vragenlijst klopt met de mogelijke corona besmetting, of dat er misschien wat anders aan de hand is.
 
Stap vier is het eindgesprek. Zowel de testresultaten als de resultaten van het gesprek worden gebundeld. Dit leidt naar een bepaald beeld en hier wordt een advies voor gegeven”. Het gehele testproces duurt maximaal 20 minuten.

Openingstijden teststraat
De teststraat is iedere werkdag geopend van 9:00 uur tot 21:00 uur en zal ook in het weekend geopend zijn. De snelteststraat is gevestigd aan de Krommekamp 3 in Harderwijk, dit zit naast de Welkoop. Het pand waar de testen worden uitgevoerd, staat te huur bij Vandenbrink Onroerend Goed, maar stellen het pand nu beschikbaar voor de testen. “Wij vonden het zo’n mooi initiatief en wilden hier graag belangeloos aan meewerken”, aldus Robin van den Berg van Vandenbrink Onroerend Goed.
 
Meer weten over de sneltesten? Ga dan naar sneltestharderwijk.nl.

Snelteststraat Harderwijk
(Foto: In dit pand komt nieuwe snelteststraat)