Enthousiaste leerlingen tijdens scholierentriatlon op CCNV

De scholen zijn weer open en dus kunnen er, met gepaste maatregelen, ook weer schoolactiviteiten worden georganiseerd! De gymdocenten van het Christelijk College Nassau-Veluwe hielden vrijdag 25 juni een triatlon voor de sport+-leerlingen uit klas 2. (Bekijk de foto's hieronder).

Docent Frank van den Noort: ,,Normaal nemen we elk jaar deel aan de scholierentriatlon in Zeewolde, een ontzettend leuk evenement voor leerlingen uit de regio. Nu deze triatlon twee jaar achter elkaar niet door kan gaan, dachten we: misschien kunnen we zelf op het schoolterrein zoiets organiseren.’’ 

En zo geschiedde. In samenwerking met De Sypel, het buitenbad werd gebruikt voor het onderdeel zwemmen, werd de triatlon naar school gehaald. Wethouder Marcel Companjen gaf het startschot aan de rand van het zwembad en moedigde de leerlingen aan: ,,Bewegen is ontzettend leuk en belangrijk, dus werk je goed in zweet deze middag, zet ‘m op!’’

Na het onderdeel zwemmen stapten de leerlingen op de fiets voor een ronde in de nabije omgeving van de school, waarna ze nog drie rondjes op het sportveld moesten lopen. ,,Ja, het fietsen was eigenlijk wel fijn, kon je een beetje uitrusten tussendoor’’, aldus leerling Lars.

Klasgenootje Gerwin: ,,Ik heb best een goede conditie, maar drie onderdelen zijn toch wel zwaar. Ik vond het hardlopen het leukste onderdeel, want dan word je bij de finish door anderen onthaald!’’ Nick: ,,Of ik ooit een echte triatlon ga doen weet ik niet, maar een halve lijkt mij wel gaaf’’. Aan het einde van de middag werden de winnaars van het goud, zilver en brons werden in de categorie heren en dames beloond met een heuse trofee. 

Triatlon CCNV 2021
Triatlon CCNV 2021
Triatlon CCNV 2021
Triatlon CCNV 2021