Energiecafé – 13 maart bij ENDURA

Op dinsdagavond 13 maart organiseert Endura haar eerste energiecafé in het Californiagebouw aan de Deventerweg. 

Iedereen die íets met het besparen van energie heeft, of daar nieuwsgierig naar is, is van harte welkom.

Of je nu juist wilt beginnen met besparen en je afvraagt hoe, of dat je je huis al volledig op de meter hebt gemaakt, voel je uitgenodigd, toegang is gratis.

Wil je een huis isoleren maar weet je niet hoe je dat het beste aanpakt? Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen van zonnepanelen op jouw dak, of ben je heel enthousiast over de zonnepanelen die er al liggen? Kun je geen beslissing nemen over de aanschaf van bijvoorbeeld een warmtepomp? Voor deze en andere energievragen organiseert Endura het energiecafé. Onder de sprekers en bezoekers van het café bevinden zich die mensen die je met raad en daad kunnen bijstaan. Of die benieuwd zijn naar jouw ervaring omdat ze zelf ook willen beginnen.
 
Aan het woord komen die avond 2 Harderwijkers die vertellen wat zij ondernomen hebben om hun eigen woning, bestaande bouw, energieneutraal te maken. Verder zijn onder andere aanwezig: een specialist op het gebied van isoleren van bestaande woningen, een installatiebedrijf dat actief is met warmtepompen en een bouwbedrijf gespecialiseerd in duurzame bouw. Naast de sprekers is er veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, over thema’s als wat gaat er gebeuren als ik van het gas af moet, hoe ga je met jouw buren naar een 0opdemeter-straat, hoe kan ik een oud huis energieneutraal krijgen en welke kleine en simpele maatregelen kun je vandaag al nemen om energie te besparen?
 
Het doel van deze avond is om alle mensen uit Harderwijk te inspireren om, alleen of samen met buren of mensen uit de wijk, energie te besparen en/of duurzaam op te wekken. Omdat veel mensen wel iets willen doen, maar door de bomen het bos niet meer zien, organiseert ENDURA een mogelijkheid om anderen met dezelfde vragen te ontmoeten in het energiecafé. ‘Door bijvoorbeeld samen met je buren te isoleren of zonnepanelen te leggen kan je al vele euro’s besparen’, vertelt Wim Sederel.
 
Wilt u minder energie verbruiken in uw eigen woning maar weet u ook niet exact waar je als eerste mee kunt beginnen, kom dan voor de eerste stap naar het energiecafé van ENDURA, dinsdagavond 13 maart in California. De bezoekers, sprekers en vrijwilligers wisselen hun kennis en ervaringen uit onder het genot van een kop koffie met een hapje. Heel graag tot dan!

ENDURA energiecafé
Dinsdagavond 13 maart 19.30 – 21.30
Californiagebouw aan de Deventerweg
https://www.endura-harderwijk.n