Endura start project deelauto’s in Harderwijk

Binnenkort kunnen inwoners van Harderwijk samen gebruikmaken van elektrische auto’s. Dit ambitieuze initiatief van Endura, zal later dit jaar van start gaan en biedt een innovatieve oplossing voor de alsmaar groeiende parkeerproblemen en duurdere parkeervergunningen in onze binnenstad en woonwijken. 

De keuze voor elektrische deelauto’s maakt dit project niet alleen praktisch, maar ook milieuvriendelijk

Op woensdag 11 oktober organiseert Endura voor belangstellenden een speciaal EnergieCafé over deelauto’s vanaf 19.30 uur in California Harderwijk. Deelname is gratis. 
 
De lokale energiecoöperatie Endura organiseert regelmatig EnergieCafés, projecten en acties om bewoners, bedrijven en organisaties in Harderwijk en Hierden te helpen samen te verduurzamen. Het delen van auto’s heeft voordelen voor het milieu en de leefruimte in onze stad. Met een deelauto blijf je mobiel, zonder de hoger wordende kosten van aanschaf, onderhoud, benzine en parkeren. 
 
Tijdens het EnergieCafé op 11 oktober vertelt Wethouder Wilco Mazier meer over de plannen voor het parkeerbeleid in Harderwijk-stad. Verder introduceert Endura het idee van ‘warm delen’. Een manier om elektrische auto's samen in de buurt te delen, alsof het je eigen auto is. 

Wim Sederel ( directeur van Endura) is enthousiast: “De auto staat op een vaste parkeerplek in je buurt, bij een laadpaal, en wie de auto het laatst heeft gebruikt zorgt dat deze opgeladen en schoon weer klaarstaat voor een ander. Via een app is de auto te reserveren en kun je de ritten maken die je wilt. Hiervoor betaal je een vergoeding per kilometer en per uur. Je rijdt zo een nieuwe of zeer jonge elektrische vijf-persoonsauto al vanaf €50,-- per maand. Geen sores, onverwachte kosten of langlopend vast contract (opzeggen kan maandelijks). Wordt de auto veel gebruikt, dan plaatsen we er een extra auto bij. We willen dit idee uitrollen met ‘onzeauto.’, een coöperatie net als wij die bewoners in wijken, buurten en gemeenten in heel Nederland helpt om auto’s met elkaar te delen. Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk mee te denken en in te schrijven voor dit initiatief."
 
Het EnergieCafé over deelauto’s start om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) in California Harderwijk. Deelnemen is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld via www.endura-harderwijk.nl