Eindstand Harderwijk op wereldreis!

Na al die maanden binnenzitten, zijn de Harderwijkers virtueel op wereldreis gegaan. Met 10 tussenstops, 37 landen, duizenden km's en samenwerkingen met vele Harderwijkse organisaties. Harderwijk op wereldreis zit erop!

Elke kilometer die een Harderwijker hardliep, wandelde, skeelerde of met een hulpmiddel aflegde telde!

De eindstand van Harderwijk op wereldreis
Alle Harderwijkers samen legden exact 39162 kilometer af!

Waarvan:
Wandelen - 24856 km 
Hardlopen - 6462 km 
Skeeleren - 283 km 
Met hulpmiddel (rolstoel, fiets, kano enz) - 7561 km

Het project
GA! Harderwijk organiseerde het project Harderwijk op wereldreis. Het doel? Harderwijkers ook in de coronatijd in beweging te krijgen en gezamenlijk kilometers afleggen. Elke kilometer die een Harderwijk waar ook op wereld aflegde, mocht de deze invullen op de website. 

Omdat we in de coronatijd niet naar verre bestemmingen op vakantie konden, maakten we via deze virtuele wereldreis toch een mooie reis rondom de wereld. 

Tussenstops en acties
De reis werd verdeeld in 10 delen en 10 tussenstops. Voor elk land waar een tussenstop werd gemaakt, organiseerde we passende activiteiten. Bij de tussenstop in Turkije kon jij je aanmelden voor een rondleiding door Turkse Moskee, bij de tussenstop in Indonesie deelnemen aan een workshop Indonesisch koken, bij de tussenstop in Australië meedoen aan een schilderworkshop en bij de tussenstop in Amerika mee kanoën met de kanovereniging. Zo hadden we bij elk land passende activiteiten, allemaal fantastische acties van de Harderwijkse organisaties! 

Beweegroutes door de stad 
Wil je nu na Harderwijk op Werelreis ook lekker blijven bewegen? Om de Harderwijkers in beweging te krijgen, realiseert de gemeente Harderwijk aantrekkelijke beweegroutes in de stad. Deze zomer zijn de eerste beweegroutes aangelegd. De rode beweegroute in Drielanden en de blauwe beweegroute in Stadsweiden.

In totaal worden er in samenwerking met Atletiekvereniging Athlos vijf beweegroutes gerealiseerd van +/- 5 km. De routes sluiten op elkaar aan en kunnen met elkaar gecombineerd worden. De beweegroutes kunnen al hardlopend, wandelend of skeelerend afgelegd worden door de markeringen op de grond te volgen.

Bedankt allemaal!
Exact 300 Harderwijkers deden mee aan Harderwijk op Wereldreis. Bedankt allemaal voor het aanleveren van jullie km's op de website van GA! Harderwijk!  Wij wensen jullie allemaal nog mooie wandel-, ren-, skeeler-, rol- en fietstochten toe in Harderwijk en omgeving. Blijf lekker in beweging!