Eindoptreden Pop Leerorkest CBS De Rank

Onder overweldigende belangstelling hebben de leerlingen van groep 5 t/m 8 van CBS De Rank uit Harderwijk met een geweldig optreden, een periode van hard oefenen afgesloten.

In acht lesweken werden de vier klassen van CBS De Rank uit Harderwijk klaargestoomd voor een echt popoptreden met hun klas!

De klassen werden in drie groepjes verdeeld en elk groepje studeerde onder leiding van popmuziekdocenten van Popschool Harderwijk, een bekend popnummer in. Groep 5 t/m 8 speelden gitaar, keyboard en drums en namen ook de zang voor hun rekening. 

Pop Leerorkest

Het Pop Leerorkest is een nieuwe en innovatieve vorm van muziekeducatie waarbij basisschoolleerlingen in kleine groepjes de kans krijgen om binnen schooltijd een instrument te leren bespelen en met hun klas een band te vormen. De instrumenten waaruit gekozen kan worden zijn: zang, elektrische gitaar, keyboard en drums.

Om muziek in het basisonderwijs te stimuleren wordt het Pop Leerorkest mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Harderwijk.
Het Pop Leerorkest wordt gecoördineerd vanuit de Afdeling Onderwijs van Cultuurkust. De uitvoering is in handen van Popschool Harderwijk.

Eind optreden pop leerorkest bij CBS de Rank Harderwijk