Eigen onderkomen Alfons Ariëns KBS Wolderweide officieel geopend

Door Lex Schuijl - De katholieke basisschool Alfons Ariëns staat al meer dan 3 jaar in Drielanden op het Biezenplein 4. 

Desondanks werd de school op 16 maart officieel door burgmeester Harm-Jan van Schaik geopend.

Directeur Maarten Hoekman wijst op deze opmerkelijke stap. “In augustus 2014 waren wij als Alfons Ariëns op deze locatie in het nieuwe gebouw getrokken. Hiervoor had de dislocatie van de Alfons Ariëns een aantal jaren als basisschool aan de Fokko Kortlanglaan, onder de naam ‘de Wijde Blik’, gediend.  

Van begin af aan was het de bedoeling dat wij gingen verzelfstandigen en als nieuwe school verder zouden gaan. Dit moment is nu aangebroken, met een nieuwe naam en nieuw logo. Onze school telt nu ongeveer 270 kinderen, verdeeld over 12 groepen.”

Nadat er gezamenlijk het Wolderweide lied werd gezongen, opende Van Schaik samen met leerlinge Eva Lit, met het doorknippen van een lint, de school. Eva (groep 3) is de bedenkster van de nieuwe naam van de school: Katholieke Basisschool (KBS) Wolderweide.
 
De basisschool hoort bij de stichting SKO Flevoland en Veluwe (Scholengroep Katholiek Onderwijs). In Harderwijk zijn nu drie SKO scholen: KBS Alfons Ariëns, KBS Dominicus Savio en nu KBS Wolderweide!

Dit feit werd deze dag gevierd met een Fancy Fair met allerlei activiteiten: Rad van Avontuur, springkussen, bingo, foodmarket, buttons maken en Oud Hollandse Spelletjes.

Opening KBS Wolderweide Drielanden Harderwijk
Foto: Lex Schuijl