Effectief VVOG wint bij Spijkenisse en verstevigt koppositie

Door Job Moll - VVOG heeft de koppostie in de 3e divisie verstevigd. In Spijkenisse sloeg een effectief VVOG drie keer toe en door de overwinning blijven de Harderwijkers met 10 punten uit 4 duels koploper in de 3e divisie.

Op sportpark Jaap Riedijk begon VVOG uitstekend. In de 2e minuut kreeg de man in vorm Pernelly Biya de bal aangespeeld, hij omspeelde met een uitstekende actie zijn man en spits Frank Hol kon zijn voorzet simpel binnenschieten. Een droomstart voor de Harderwijkers.

In het vervolg van de eerste helft waren de meeste kansen voor Spijkenisse. Uit een corner van de thuisploeg redde Koornberg tweemaal weergaloos. Daarna kreeg Spijkenisse ook nog een uitgelezen kopkans, maar Koornberg tikte de bal nog net op de lat. Het was een wonder dat VVOG nog op voorsprong stond.

VVOG kwam er in de 38ste minuut eindelijk weer eens gevaarlijk uit. De keeper van Spijkenisse maakte hands buiten het strafschopgebied en VVOG kreeg op een prima plek een vrije trap. Biya ging achter de bal staan en schoot met een listig balletje over de grond de 0-2 binnen. VVOG was wederom enorm effectief in het benutten van de kansen.

Net na de rust moest Koornberg direct weer werk verrichten, een kopbal werd door de keeper net onder de lat weggetikt. In de 53ste minuut kreeg VVOG drie corners. De eerste twee waren zeer gevaarlijk en konden met het nodige kunst en vliegwerk worden weggewerkt door Spijkenisse. Bij de derde corner was het verzet gebroken, uit de kluts scoorde Frank Hol zijn tweede goal van de middag, 0-3.

VVOG kreeg via Braam, de Graaf en Muller nog drie grote kansen om te werken aan het doelsaldo maar de kansen werden gemist. De overwinning van de Groen Witten kwam niet meer in gevaar en VVOG was ook dik tevreden na de vele kansen van Spijkenisse en de effectiviteit aan eigen kant.

Door de winst op Spijkenisse en het gelijkspel van Jong Volendam tegen DOVO (1-1) Staan de Groen Witten nu alleen aan kop. Wederom hield Koornberg met zijn verdediging ‘de nul’ en waren de Harderwijkers weer opzienbarend effectief in de afronding van de kansen. Volgende week speelt VVOG een thuiswedstrijd tegen Jong Volendam.