Eerste steen nieuwbouw Kunst Na Arbeid gelegd

Door Petronella van het Goor - Vijf maanden na de aankoop van het Zanglokaal in Hierden door KNA is dinsdagochtend 21 september de eerste steen van de nieuwbouw gelegd door Gerrit Hop en vrijwilliger Evert Hop. Gerrit is 79 jaar oud en al bijna zeventig jaar lid van muziekvereniging Kunst Na Arbeid. 

"Afgelopen week heeft hij bedankt als spelend lid", zegt zoon Henk Hop

Zijn vader is ook bestuurslid geweest. Zijn vaders vader was nog betrokken bij het Uniformenfonds. De herinneringen zijn legio. "De vroegste herinneringen zijn de concoursen, vooral marsconcoursen, waar ik mee naar toe ging en het cadeautje dat mijn ouders voor ons meenamen na het jaarlijkse KNA-uitje."

Die liefde voor de muziek heeft vader Hop aan al zijn kinderen doorgegeven. "Op mijn zesde speelde ik al op een cornet. Ook mijn oudere zus Gerda en mijn broertje Evert Jan hebben op KNA gezeten." Henk is al 43 jaar lid, zijn vrouw Willemijn zit ook bij de vereniging. "Mijn zus is vier jaar geleden weer lid geworden, samen met haar man Erwin. Ze wonen in Houten."

Het Zanglokaal wordt de komende maanden flink verbouwd, zodat er ruimte is voor alle instrumenten. Na jarenlang repeteren in het Dorpshuis, heeft de muziekvereniging nu een eigen ruimte, waar toekomstige generaties nieuwe herinneringen mogen maken.

Eerste steen zanglokaal Hierden
(V.l.n.r. Evert Hop, Henk Prophitius en Gerrit Hop - foto Kunst na Arbeid)