Eerste Pride Stables Cup verreden

Dressuurruiters uit de hele regio hebben de afgelopen dagen gestreden om de Pride Stables Cup.

Mariesa Veenstra met Veltens Boy (B dressuur) won de ponyfinale en Ellen Lambers met Arriverderci (L2 dressuur) de paardenfinale.

Pride Stables Cup Hierden
Mariesa (links op de foto) won vijfenzeventig euro en een mooie deken. Ellen (rechts) kreeg honderdvijftig euro en een mooie deken.

De Pride Stables Cup is een meerdaagse wedstrijd, die dit jaar voor het eerst is gehouden.

Het twintigjarig bestaan van RSV en PC Stal Rodeo, moest worden gevierd. “We wilden iets bijzonders doen en zo kwamen we op het idee van een meerdaagse wedstrijd met deelnemers uit de hele regio”, zegt Jannie Groeneveld. De naam, Pride Stables Cup, is gekozen omdat alle wedstrijden op de accommodatie van Pride Stables zijn gehouden.

“In drie dagen tijd hebben alle deelnemers twee dressuurproeven gereden. De deelnemers met de meeste punten mochten door naar de finale.” Er waren twee finales, een voor pony’s  en een voor paarden. De finalisten in de ponyfinale waren Mariesa Veenstra met Veltens Boy, Emma Halbersma met Sportsman Son To, Willeke den Besten met Timberwood en Eline Berkhof met Gracefull. 

In de paardenfinale reden Minke Westendorp met Stallion, Miriam Kaal met Earlyways, Nikki van der Velden met Hardrock, Dianne den Besten met Uthalie, Danielle Vliek met Happyness, Benice Deelen met Incredible,  Nathalie Mercuur met A Future's Pride, Ellen Lambers met Arriverderci, Natasja Keiser met Douwe B en Patricia Hop met Floris.