Eerste lammetjes geboren op de Schaapskooi in Ermelo

Het eerst geboren lammetje dit jaar is door burgemeester Dorine Burmanje van Ermelo geadopteerd. Het ramlammetje heeft de naam Gerard gekregen en is vernoemd naar een ambtenaar van de Gemeente Ermelo die een dienstverband heeft van 50 jaar.

Burgemeester Burmanje adopteerde bovendien voor elk van haar 4 kleinkinderen een lammetje

De burgemeester kreeg een rondleiding bij de schaapskooi en in het bezoekerscentrum. Ze keek met veel belangstelling naar alle schapen en lammetjes. Uiteraard mocht ze op de foto met het lammetje.

Ook een lammetje adopteren?
Dat kan tijdens openingstijden in het bezoekerscentrum en via de website.

Het eerste lammetje stond 3 februari al dapper om zich heen te kijken in de schaapskooi. Het is een ramlam. Deze dag zijn er nog 3 schapen bevallen allemaal van een 1-ling. Er zijn nu 3 ramlammeren en 1 ooilam. Ze verwachten ongeveer 200 lammeren dit jaar. 

Donderdagavond waren er al 68 lammeren. 43 ramlammeren en 25 ooilammeren. Ze hebben al een “grote groep” van ooien met hun lammeren (daar zitten nu 25 ooien in). Het gaat heel goed. Ze hebben 3 lammeren die een moeder hadden die niet genoeg melk had bij een ander schaap kunnen zetten die zelf maar 1 lam had en wel genoeg melk voor 2. Dat gaat gelukkig ook allemaal goed. Zo voorkomen ze dat ze te veel flesselammetjes krijgen.

Lammetjes 2022 Schaapskooi Ermelo
(foto Schaapskooi Ermelo)