Eerste cum laude geslaagde student bij De Techniek Academie

Net als prinses Amalia is Laura Kanepe cum laude geslaagd voor haar diploma! De student van De Techniek Academie in Harderwijk heeft voor al haar examens een 8 of hoger gehaald en dus wordt natuurlijk ‘cum laude’ op het diploma vermeld! 

Laura is geboren in Letland, moeder van een zoontje van 5 jaar en heeft eerst een tijd in de horeca gewerkt. Ze besloot het roer om te gooien en startte met een leerwerk-traject bij De Techniek Academie 

Ruim 2 jaar heeft ze kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van besturingssystemen van machines. Met als resultaat dat ze zich nu eerste monteur Elektrotechnische systemen mag noemen.  

Onder toeziend oog van een aantal collega’s van haar leerwerk-plek AWL Techniek in Harderwijk, werd Laura in het zonnetje gezet. AWL Directeur Piet Mosterd, praktijkbegeleider Arie Berghorst en collega van het eerste uur Jordy van Asselt waren erbij toen Laura verrast werd met bloemen en een Lego Mindstorms setje.  

Behalve Laura ontvingen ook 25 andere studenten van De Techniek Academie hun welverdiende diploma deze avond. In 3 groepen kwamen de studenten langs om hun diploma Mechatronica, Elektrotechnische systemen, Elektrotechnische installaties, Constructiewerk, Verspanen of Werktuigkundige installaties in ontvangst te nemen. 

De geslaagden werden door directeur Jacques de Groot, docenten van Landstede en praktijkopleiders in het zonnetje gezet. Er werd natuurlijk teruggeblikt op het afgelopen jaar en de persoonlijke groei van de studenten. De Groot: “Het vraagt om persoonlijke doorzettingskracht om in zo’n turbulent jaar, met steeds wisselende omstandigheden, toch de focus op de eindstreep te houden. Chapeau!”  

Aan het eind van het praatje werd het diploma officieel ondertekend en werden de studenten uitgezwaaid door docenten, praktijkopleiders en staf van De Techniek Academie. Klaar voor hun toekomst in techniek! 

De Techniek Academie biedt samen met Landstede MBO studenten technische leerwerk-trajecten: 2 dagen komen studenten naar De Academie en 3 dagen werken ze bij hun leerbedrijf. Het salaris dat studenten ontvangen is voor 5 dagen in de week.

De opleidingen die De Techniek Academie aanbiedt zijn: Verspanen, Constructiewerk, Elektrotechnische systemen, Mechatronica, Werktuigkundige installaties en Elektrotechnische installaties.  In september wordt op locatie van De Techniek Academie ook gestart met MBO niveau 4 BBL-opleidingen. 

Techniek Academie Harderwijk
Foto: Vlnr: Jordy van Asselt, Arie Berghorst, Laura Kanepe en Piet Mosterd (Foto De Techniek Academie)