Eerst Charity Dinner Café de Liefde smaakt naar meer

Lekker uit eten is niet voor iedereen weg gelegd. Soms is er geen geld, soms geen gelegenheid of geen tafelgenoot. Voor Café de Liefde reden genoeg om te trakteren op een heerlijke gastronomische avond. 

Via een lokale stichting werden de mensen uitgenodigd voor een driegangendiner op donderdagavond 6 juli

“We hadden gasten die al dertien jaar niet uit eten zijn geweest”, zegt Teun van Garderen. Van de chauffeur die de mensen thuis ophaalde en weer terugbracht, hoorde hij hoe goed de avond uit hen had gedaan. “Op de heenweg waren ze wat somber, hun leven is zwaar en daaruit ontsnappen is moeilijk. Op de terugweg was het geen seconde stil, ze praatten honderduit. De sleur was een avond doorbroken.” 

In totaal zat er zo’n vijftien man aan tafel. Een enkeling was persoonlijk uitgenodigd. “Iemand had de overbuurman uitgenodigd. Een man die al jaren tegenover haar woont, maar van wie ze eigenlijk niets wist, omdat hij zo stil is, wat teruggetrokken. Aan tafel vertelde hij haar zijn levensverhaal, werd er écht contact gemaakt. Dat zijn mooie verhalen, daarom doen we dit.”

Gelegenheidskok Hans Schimmel bedacht de menu’s, deed de boodschappen, was de hele dag bezig met de voorbereidingen en kookte die avond live voor de groep. “Zonder hem en alle andere vrijwilligers, ook in de bediening, hadden we dit nooit kunnen doen.” 

Teun wil deze avonden vaker organiseren. “Dit willen we voor meer mensen doen. De stichting gaf aan dat er volop animo voor was.” Om er een terugkerend iets van te maken, is Teun opzoek naar sponsoren die een deel van de avond, of van het menu, voor hun rekening willen nemen. 

Het eerstvolgende Charity Dinner staat voor donderdag 19 oktober a.s. Ze zijn op zoek naar sponsoren om dit initiatief door te kunnen zetten. Wil je hun (eenmalig) financieel helpen dit initiatief door te zetten, neem contact met op. Mail of bel Teun dan op 06 42656924.

https://www.cafedeliefdeharderwijk.nl/agenda/charity-diner

Charity dinner Cafe de Liefde

 

Café de Liefde Harderwijk

Adresgegevens

Bruggestraat 5
3841 CM Harderwijk

Telefoon

T. 06-42656924

Meer info