Eenakter festival met de Theaterwerkplaats Harderwijk.

Op 19, 20 en 21 mei ziet u in de Catharinakapel te Harderwijk vier korte voorstellingen, eenakters, achter elkaar. Twee ervan komen voor rekening van de Theaterwerkplaats, de twee andere worden gespeeld door gastgezelschappen uit De Meern, IJmuiden, Heerhugowaard en Amersfoort. aanvang 20.15 uur

Regisseur Bernice Horst en spelers Arjan Allon, Trude Kosse, Marc Mik, Lia Schipper en Rein Tanis lieten zich inspireren door de oude Griekse mythe van Icarus en zijn vader Daedalus. Zij proberen met zelfgemaakte vleugels van het eiland Kreta te vluchten. Hoewel Daedalus hem nog zo gewaarschuwd heeft, vliegt Icarus te dicht langs de zon, met alle gevolgen van dien. Een voorstelling over vluchten, loslaten en gespannen wachten.

Stefna Houtsma regisseerde “Noorderzon” van Moniek Kramer. Sollicitant Kees Koopman (Willem Boone) belandt op weg naar een belangrijk gesprek in het koffiehuis van de zussen Keteke (Ellen Grashof) en Sue (Judith Busscher). Hij wil maar even blijven, maar raakt verstrikt in de verjaardagsrituelen van beide zussen, met alle gevolgen van dien.

De gastgezelschappen brengen hele verschillende eenakters waarin thema’s als afscheid, relaties, verlating en de terugkeer van idolen u als kijker hilarische en ontroerende momenten bezorgen.

De voorstellingen worden onderling aan elkaar gezongen door Gabrielle Noordmans en Marjolijn Bos.

Met dit inspirerend initiatief worden amateur toneelspelers uitgedaagd voor " vreemd " publiek te spelen én krijgen ze de kans om vaker hun producties te spelen!

Eenakterfestival

19, 20 en 21 mei 2016, Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk
Aanvang: 20. 15uur
Toegang: 12,50 euro Reserveren: via www.catharinakapel.nl of www.theaterwerkplaatsharderwijk.nl

Spelers: Arjan Allon, Trude Kosse, Marc Mik, Lia Schipper en Rein Tanis (Daedalus), Willem Boone, Judith Busscher, Ellen Grashof (Noorderzon)
Regie: Bernice Horst en Stefna Houtsma
Decor: Fred de Wit
noorderzon theaterwerkplaats catharinakapel eenakterfestival