Een studie kiezen in coronatijd

De vierdejaarsleerlingen van het Morgen College staan voor een grote uitdaging. Hoe kies je in deze tijd de juiste vervolgopleiding? De meeste open dagen zijn online en echt even proeven aan een opleiding, dat kan op dit moment niet. Landstede MBO en het Morgen College vonden de oplossing. 

Als de leerlingen niet naar het mbo kunnen om een studie te kiezen, dan komen de studenten van het mbo naar het Morgen College om interactieve gastlessen te geven. Uiteraard coronaproof en volgens de richtlijnen van het RIVM.

Op donderdag 19 november was het zover en konden de leerlingen van het Morgen College een aantal gastlessen volgen. Daniëlle van de Kamp, docent bij het Morgen College, is erg enthousiast over deze samenwerking.

“Op het Morgen College werken wij in de middag met keuzevakken. Het was dan ook snel te regelen dat de leerlingen dit keer gastlessen kregen in plaats van keuzevakken. Landstede MBO verzorgde maar liefst zestien gastlessen over allerlei verschillende opleidingen! Een leuk feit is dat de eerste leerlingen zich, naar aanleiding van deze gastlessen, al hebben aangemeld voor een vervolgopleiding!” *Zelfs de foto is coronaproof (achter glas).