Een Knarrenhof in het Waterfront?

Er moet een Knarrenhof komen in Harderwijk, dat vinden de partijen PvdA, Harderwijk Anders en CDA. Om dit te realiseren dienen zij de eerstvolgende raadsvergadering gezamenlijk een motie in. Aanleiding hiervoor is het bestemmingsplan Waterfront-Zuid – Stadswerven en De Kades, waarin ook seniorenhofjes ingetekend staan.

De Knarrenhof is een concept wat in Nederland snel aan populariteit wint. De bedoeling van dit concept is dat senioren zelfstandig wonen, maar ook elkaar helpen, waardoor een betrokken woongemeenschap ontstaat. Ook in Harderwijk hebben zich al meer dan 80 mensen hiervoor ingeschreven.

Voor PvdA, Harderwijk Anders en CDA genoeg reden dus om een motie in te dienen. “Het is tot nu toe helaas niet gelukt om een Knarrenhof in Harderwijk te realiseren. Met deze motie willen we ervoor zorgen dat de gemeente Harderwijk en de Stichting Knarrenhof samen de schouders eronder zetten en iets moois realiseren”, aldus PvdA fractievoorzitter Wilco Bos.

CDA raadslid Gerdien Morren vindt het concept uitstekend passen in Harderwijk, juist omdat Harderwijk er al voor kiest om bijzondere woonmilieus te stimuleren als tiny houses en collectief particulier opdrachtgeverschap. Raadslid Edwin Enklaar van Harderwijk Anders ziet het plan van de Stadswerven als de ideale gelegenheid om ook voor deze doelgroep iets moois te realiseren in Harderwijk.