Een heerlijk recept: zuurkoolovenschotel met zoete aardappel

Alle soorten smaken komen in dit gerecht voorbij: zout, zuur én zoet. Dit recept voor zuurkoolschotel is heel gezond, want het is gemaakt met zoete aardappel.

Want in tegenstelling tot de naam doet vermoeden, valt de zoete aardappel onder de groentefamilie. Het recept is geschikt voor twee tot vier personen.

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 appel
  • 75 gram geraspte kaas
  • Handjevol rozijnen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zout en peper
  • Klontje roomboter
  • Scheutje melk
Recept zuurkoolschotel van de Jumbo Tweelingstad Harderwijk

Schil en was de zoete aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer tien minuten gaar in een pan met water en wat zout. Giet de aardappelen vervolgens af. Voeg de melk en de roomboter toe om er een romige puree van te maken. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de zuurkool uitlekken. Vet een ovenschaal in en doe de zuurkool in de schaal. Voeg hier wat zout, peper en kerriepoeder aan toe. Snijd ook de appel in stukjes en meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.

Vervolgens kan de zoete aardappelpuree over de ovenschotel verdeeld worden. Doe hier de geraspte kaas overheen. Zet het twintig minuten in de voorverwarmde oven.

Wanneer de zuurkoolschotel goudbruin is en een krokant (kaas)laagje heeft, is deze klaar. Smullen maar.