Eén ding verandert niet….verlies en verdriet

Elke dag is weer bijzonder, dat geldt voor u maar ook voor ons. Families ondersteunen in een moeilijke periode bij overlijden, is een vak van omgaan met alle soorten emoties, organiseren, compromissen zoeken, bewaking van uw budget en tijd. Wij voelen ons, door ons werk, bevoorrecht om iets te kunnen betekenen voor onze medemens. Immers de begeleiding van een uitvaart in deze tijdgeest is volstrekt anders dan bijvoorbeeld 10 of 130 jaar geleden.

De hele ontwikkeling rondom het overlijden van dierbare en de uitvaart heeft vele verandering ondergaan.

Eén ding is hetzelfde gebleven en dat is het verdriet en gemis van iemand van wie je houdt. Het verdriet kent natuurlijk vele vormen. Ons credo; dat de dood geen agenda heeft, dat de dood hand in hand met het leven gaat, weet iedereen. Vaak weten we wat we willen op ‘onze uitvaart’ (begrafenis of crematie), alleen wanneer de dood ons bereikt, is het vaak moeilijk te overzien wat te doen, hoe te organiseren en wat zijn dan de kosten.

De begeleiding en ondersteuning van dit proces is wat wij als rouw- en uitvaartcentrum Schaftenaar al jaren doen. De kennis en het overdragen van kennis gaat al decennia binnen ons bedrijf. Vele families hebben wij door dit bittere proces mogen begeleiden, soms met een lachje en vele tranen. Wij zijn dankbaar dat wij als steunpilaar kunnen dienen. De sleutel voor het ‘verwerken’ van verlies, het geven van een plaats van uw verdriet, gaat niet vanzelf daar is hulp, kracht en tijd voor nodig! Heeft u vragen of hulp nodig, u kunt ons 24/7 bereiken.

Rouw- en uitvaartcentrum Schaftenaar Harderwijk, (Bert van Oosten, Jantine Polinder en Gert Althof), zijn er voor iedereen jong en oud, elke dag, op elke locatie, wel of niet verzekerd, ook voor het geven van lezingen, spreekbeurten en passend advies.

Elke dag is toch weer bijzonder, voor u, voor jou, voor mij voor iedereen!

Rouwcentrum Schaftenaar Harderwijk