Een 10 voor de voedselbank Harderwijk

Onverwachte controle leverde de voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten een 10 op voor de voedselveiligheid. 

De opslag, het uitdelen, het vervoer en de koelvriesketen zijn 100% voor elkaar.  concludeerde de inspecteur Kurt van der Stalle die onverwacht een bezoek bracht aan de voedselbank op een van de wekelijkse uitdeeldagen.

De voedselbank behaalde vorig jaar het certificaat voedselveilig. Maar dat certificaat moet wel zijn waarde behouden en om die reden voert de Houwers Groep uit Geldermalsen onverwachte controles uit. De inspecteur van de Houwers Groep toonde zich zeer tevreden.  De houdbaarheidsdatum wordt nageleefd, de informatie daarover is voor de cliënten beschikbaar, de opslag voldoet en het uitdelen verloopt naar wens. De hal is schoon, er wordt geen ongedierte aangetroffen!

Algemeen coördinator Anje Schuuring is trots op haar vrijwilligers. Wekelijks wordt er veel werk verzet. “Daar heb je geen idee van”, zegt ze, “als je niet zelf een weekje meeloopt. Maar bedenk maar dat er wekelijks zo’n 5.000 producten binnen komen, weggezet worden en op de uitdeeldag weer uitgedeeld worden. Dat werk wordt allemaal alleen met vrijwilligers gedaan. Er is niemand in loondienst.”

Het aantal klanten dat gebruik maakt van de voedselhulp van de voedselbanken bedroeg in juli 2015 nog 250 personen. In april 2016 zijn er ongeveer 210 adressen. Dank zij bedrijven, kerken en particulieren kan de voedselbank steeds beter in de ondersteuning van deze gezinnen voorzien.