Echtpaar Wim en Ria de Haas vieren 65-jarig huwelijk

Zondag 17 april vierde het bruidspaar Wim en Ria de Haas hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het echtpaar op dinsdag 19 april een felicitatiebezoek.

Levensloop Wim en Ria de Haas

Wim is een echte Hardewieker. Ondanks de oorlog heeft hij een prima jeugd gehad. Na de ambachtsschool is hij gelijk aan het werk gegaan bij de Samofa als machinebankwerker. Als echte sportman heeft hij daarna gewerkt als sporthalbeheerder van de Sypel, waar hij met veel plezier tot aan zijn pensioen is gebleven.

Ook Ria is geboren en getogen in Harderwijk. Als oudste meid van een gezin met zeven kinderen kwamen vele huishoudelijke taken bij haar te liggen. Hier heeft ze haar beroep later van kunnen maken bij Petersen Kwiek, waar ze al snel doorgroeide. Ook in de winkel van haar tante op de Vischmarkt was deze moderne dame vaak te vinden.

Ria en Wim kenden elkaar al vele jaren. Wim was goede vriend van Ria haar broers en dus veel over de vloer bij de familie Visser. Wim, die drie jaar ouder is, nam de regel “meisjes plagen, kusjes vragen” erg serieus, en wist Ria vaak op de kast te jagen. Terwijl hij stiekem al een tijdje verliefd was, duurde het bij haar wat langer voordat de vonk oversloeg.

Op 17 april 1957 zijn ze getrouwd in Harderwijk. Het eerste jaar van hun huwelijk heeft het kersverse koppel bij de ouders van Wim op de Bondamlaan mogen wonen, daarna hebben ze hun eerste eigen stekje gevonden aan de Bernhardlaan. Hier hebben ze twee kinderen gekregen: dochter Roos is in 1959 geboren en zoon Eric in 1965. Na een paar heerlijke jaren kregen ze de kans om op de Rederrijkerstraat te gaan wonen, waar ze nooit meer zijn vertrokken.

Ruim 40 jaar heeft het gelukkige stel door mogen brengen op camping Bad Hoophuizen. Samen met de hele familie Visser zijn ze klein begonnen met caravan op het middenveld. Daarna hebben ze een prachtplek aan het Veluwemeer kunnen bemachtigen waar zij vele weekenden en vakanties hebben doorgebracht met de kinderen en vele vrienden.

Wim heeft in die tijd de rol van kapitein op de wedstrijdboot van Catamaranclub Bad Hoophuizen op zich genomen, waardoor hij vele uren op het water heeft mogen genieten. Ook bij VVOG was hij een fanatiekeling die zich altijd bezig hield met sporten en winnen. Nog steeds neemt hij graag een kijkje bij het eerste.

In de jaren die volgden, vlogen de kinderen uit. Wim en Ria stonden, en staan nog steeds, altijd paraat wanneer er geklust en geholpen moet worden. Ook hebben ze vele uren op hun kleinkinderen Jessica en Niels gepast. Zij noemen hen tot op de dag van vandaag “opa en oma camping”.

Beide verkeren nog in goede gezondheid en hopelijk zal dit nog jaren zo blijven!

Echtpaar de Haas Visser