Echtpaar van Dijk - Smith 65 jaar getrouwd

Woensdag 3 november viert het echtpaar Van Dijk - Smith hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Van Schaik bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek.

Levensloop van 65-jarig bruidspaar L. van Dijk en A. van Dijk-Smith

De heer van Dijk is opgegroeid in Enschede. Tijdens de oorlog is door vliegtuigen van de geallieerden met bestemming Duitsland, Enschede door vergissing gebombardeerd, er was veel schade, doden en gewonden te betreuren, het ouderlijk huis van de heer van Dijk is gelukkig bespaard gebleven. Na de bevrijding in 1945 is de heer van Dijk weer naar school gegaan en is gaan werken in een patisserie. Daarna heeft hij 10 jaar gewerkt als getouwbaas in een weverij. Door een collega werd hij uitgenodigd om tijdens een vakantie op de fiets naar zijn ouders in Noordbroek te gaan. De afstand was te ver om in één keer af te leggen en hebben zij overnacht in een jeugdherberg in Emmen. In Emmen heeft hij mevrouw van Dijk - Smith ontmoet, die net pauze had op haar laatste dag voor haar vakantie van Confectie atelier Bendien.

In zijn verplichte diensttijd van 21 maanden heeft de heer van Dijk bij de marine gezeten. Hij heeft op de cruiser de Ruijter een reis gemaakt naar Noorwegen, Canada, Madeira en Frankrijk. Na zijn diensttijd is hij werken bij de spoorwegen in Maassluis en in 1974 overgeplaatst naar Harderwijk met als standpunt Putten. Na de automatisering is hij naar Amersfoort gegaan als medewerker werkvoorbereider.

Het echtpaar heeft twee dochters, die allebei geboren zijn in Maassluis. Samen wonen ze al een hele tijd met veel plezier in de Zeebuurt in Harderwijk.

Echtpaar van Dijk Smith Harderwijk