Echtpaar Uit de Bosch en Franken 60 jaar getrouwd

Op maandag 22 april 2019 vierde het echtpaar J.H. Uit de Bosch en B. Uit de Bosch-Franken hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op dinsdag 23 april een felicitatiebezoek.

Echtpaar Uit de Bosch Franken 60 jaar getrouwd Harderwijk

Levensloop 60-jarig bruidspaar Uit de Bosch & Franken

Het echtpaar Jan Hendrik (roepnaam Jan) en Betje uit de Bosch- Franken (roepnaam Bep) vierden op 22 april 2019 dat zij 60 jaar geleden met elkaar in het huwelijk zijn getreden.

Dat onze ouders dit mogen meemaken is een wonder uit Gods Hand. Onze moeder heeft namelijk in juni 2017 te horen gekregen dat zij ernstig ziek is. De artsen hebben haar een prognose gegeven van 5 maanden. Bij onze moeder is een vergevorderde lymfeklierkanker geconstateerd. Nadat zij van de grote schok was bekomen is door onze ouders besloten om voor kwaliteit van leven te gaan en niet voor kwantiteit. Er heeft dus geen behandeling plaats gevonden… en u begrijpt het al. Mijn moeder is nog steeds onder ons! God zij gedankt voor deze bonus tijd.
 
Onze ouders hebben tijdens hun huwelijk altijd in Harderwijk gewoond, mijn moeder is in Hierden geboren. En om te spreken met de woorden van onze vader, om moeder te plagen: “hij heeft de beste van de koppel getrouwd! Want anders had ze dáár nog gezeten! “
 
Uit het huwelijk zijn 4 kinderen geboren, Geerling, Betsy, Nanda en Gert-Jan. Ondertussen zijn er 9 kleinkinderen, 2 achterkleinkinderen en het derde achterkleinkind is op komst!

Onze ouders hebben aan het begin van hun huwelijk gewoond aan de Weidemeesterlaan, daar hadden ze een tuinderij waar groenten verbouwd werd. Onze ouders hebben samen heel hard moeten werken om voor hun gezin een boterham te verdienen. Vader heeft nog enkele jaren een bloemenwinkel gehad op de Kuipwal in Harderwijk. Ook heeft hij in Ermelo een grote schuur gehad waar hij groenten verbouwde en wat kleinvee had. Uiteindelijk is vader gaan werken voor een baas. Hij heeft tot zijn pensioen gewerkt bij Schuuring, kabels leggen.
 
Onze moeder heeft meer dan haar best gedaan om 4 kinderen op te voeden en de vrouw naast een hardwerkende man te zijn. Toen Gert-Jan uit huis was, onze ouders woonde toen op de Rederijkerstraat, is moeder jarenlang nog oppas-oma geweest.
 
Toen ze daarmee is gestopt is onze moeder ‘oud´ geworden. Het actieve leven liep toen heel snel terug. Wat heeft geleid dat onze ouders niet erg mobiel meer zijn en veel binnen zitten. Beide zijn behoorlijk doof en hebben moeite om een gesprek te volgen over wat er ‘in de grote wereld buiten’ allemaal gaande is. Hun wereldje is stuk kleiner geworden.

Ze wonen met veel plezier in het bejaardenhuis aan de Guido Gazellelaan, ze gaan af en toe naar spelletjes middagen (mijn vader kan goed sjoelen!) welke worden georganiseerd.