Echtpaar Muit & de Waal 60 jaar getrouwd!

Op 4 augustus 2019 heeft het echtpaar Muit & de Waal hun 60 jarige huwelijksfeest gevierd in het bijzijn van hun 4 kinderen en 2 kleinkinderen. Maandag 5 augustus heeft loco-burgemeester Gert Jan van Noort het bruidspaar een felicitatiebezoek gebracht.

Levensloop 60-Jarig bruidspaar Muit & de Waal

Teun Muit werd in 1935 geboren in Moordrecht, onder de rook van Rotterdam en heeft daar van dichtbij ook de 2e wereldoorlog meegemaakt als kind. Alie de Waal werd in 1938 geboren in Tegelen, nabij Roermond. Ook daar lag de frontlinie dichtbij waardoor ook zij als kind de oorlogsjaren mee maakte.

In 1949 verhuisde Alie naar Roermond. Teun vervulde zijn dienstplicht in Roermond. In Roermond vond de eerste ontmoeting plaats op een bijeenkomst van een kerkelijke vereniging.

Op 4 augustus 1959 traden zij in het huwelijk in Roermond. In het begin van 1960 verhuisde het stel naar Weert. Teun Muit was inmiddels beroepsmilitair geworden en ging instructie geven aan de Koninklijke Militaire School aldaar.

In Weert werd het gezin uitgebreid met 1 dochter en 3 zoons. Er werd in die periode 3 maal verhuisd naar steeds grotere woningen. Alie was als huisvrouw daarbij de spil van het gezin, mede omdat Teun vanwege zijn werk regelmatig langere periodes van huis was.

In 1973 koos Teun voor een andere functie binnen defensie hetgeen een overplaatsing opleverde. De nieuwe werkplek en tevens woonplaats van de familie werd Harderwijk.

Toen de kinderen naar de middelbare school gingen besloot Alie haar eigen maatschappelijk carrière te starten. Ze doorliep eerst de moedermavo, in de avonduren en ging vervolgens aan het werk bij een transformatoren fabriek in Harderwijk. Zij heeft daar vervolgens nog 26 jaar gewerkt tot haar welverdiende pensioen.

Teun is vanuit Harderwijk nog diverse malen binnen Defensie overgeplaatst naar andere functies maar het gezin is in Harderwijk blijven wonen. Naast de dagelijkse werkzaamheden heeft Teun zich ook ingezet in het vakbondswerk binnen Defensie. Zelfs na zijn pensionering hield hij zich daar mee bezig. Hij heeft ook vele collega’s ondersteunt bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte. Hetgeen allemaal op vrijwillige basis gebeurde. Het leverde Teun uiteindelijk een koninklijke onderscheiding op.

Zowel tijdens hun werkzame leven als na de pensionering genieten Teun en Alie van het reizen naar mooie bestemmingen. Regelmatig trekken zij er op uit met auto of trein. Jarenlang hebben ze in Zwitserland in Grindelwald een favoriete plek gevonden. Inmiddels worden de reisbestemmingen wat dichterbij gekozen maar genieten is het nog steeds.

Alie en Teun genieten inmiddels van hun vrije tijd en hun hobby’s die bestaan uit respectievelijk zwemmen en wandelen, het maken van puzzels en handwerken. Het echtpaar woont nog steeds naar volle tevredenheid in goede gezondheid zelfstandig in Harderwijk, inmiddels in een mooi appartement in de wijk Drielanden. Hun vier kinderen inmiddels ook aangevuld met partners en 2 kleinkinderen, waarvan 1 inmiddels ook getrouwd wonen nog in de directe omgeving en bezoeken regelmatig hun ouders. We zijn dankbaar dat we dit heugelijke feit met hen mogen vieren.