Echtpaar Mart Boerman en Riek Boerman-Schrijver 65 jaar getrouwd

Zaterdag 3 september 2022 was het echtpaar Mart en Riek Boerman-Schrijver 65 jaar getrouwd. Burgmeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar donderdag 29 september een felicitatiebezoek.

Levensloop Mart en Riek Boerman

Bruidspaar Boerman Schrijver 65 jaar getrouwd Harderwijk

Mart en Riek zijn beiden geboren en getogen in Kampen. Riek had vanaf haar zestiende een werkhuisje en een baan als coupeuse. Mart begon op zijn veertiende als hulp bij een schoenmaker. Een jaar later kreeg hij een baantje bij een accountantsbureau. Tussendoor heeft hij nog bij de Mariniers gezeten.

In die tijd liepen de jonge mannen en vrouwen ter ontspanning 's avonds een rondje om de stad. En ja hoor, Mart liet hier zijn oog op Riek vallen, en draaide zijn hoofd nog eens om naar die knappe vrouw. Vanaf die tijd hebben zij hun leven met elkaar gedeeld. Ook toen was er woningnood, en geen plekje om in Kampen te wonen. Zo zijn ze in Harderwijk beland, waar Mart een baan als administrateur bij de Flevogarage vond.

De kinderen werden geboren. Eerst twee zonen, Eddy en Dick, en later nog dochter Ineke. Het was een lief, rustig en gezellig gezin. Het draaide om elkaar. Vader werkte voor de kost. En moeder was huisvrouw, en een vrolijke! Ze stond altijd zingend in de keuken, want ze kookte en bakte graag.

De kinderen vlogen uit en er werden vijf kleinkinderen geboren. Daar hebben ze van genoten. "Mijn armen zijn groot genoeg voor allemaal", zei mijn moeder altijd". Na 44 jaar in de Kortenaerlaan, hebben ze 21 jaar in het Jan van Nassaupark gewoond. De laatste jaren heeft Mart altijd liefdevol voor zijn vrouw Riek gezorgd, die niet meer goed kon lopen. Sinds een paar weken zijn ze verhuisd naar Weideheem. Ook hier zien zij het positief in.

3 september waren zij 65 jaar getrouwd. Dat hebben zij met familie en vrienden 28 augustus gevierd, gelijk met de 93e verjaardag van Mart. Ze hopen samen nog een mooie tijd met elkaar te mogen doorbrengen.